Haberler

Sağlıkçılar Hastalara Daha Verimli Hizmet İçin Mardin'de Buluştu

Sağlıkçılar hastalara daha verimli hizmet için Mardin'de buluştu

MARDİN – Sağlıkta verimlilik, kalite uygulamaları ve yerinde değerlendirme toplantısı 5 ilin sağlık yöneticilerinin katılımı ile Mardin'de gerçekleştirildi.

Mardin'de 2018 Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi hakkında bilgilendirme amaçlı düzenlenen toplantı Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Şırnak illerinden gelen sağlık yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Naim Ata, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer, Hukuk ve Mevzuat Daire Başkanı Av. Erol Demirci ve Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Dairesi Başkanı Uzm. Ecz. İrem Mühürcü, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz katıldı. Toplantıda hastanelerde yapılacak yeni uygulamalar hakkında bilgi verildi. Hastaların randevu ve bekleme sürelerinin düşürülmesinin de gündeme alındığı toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Alper, "Acil yoğunluğunun azaltılması ve hastanede kullanacak malzemelerin takiplerinin gündeme alındığını belirtti.

"Randevular, acil yoğunluğu ve stoklar takibe alınacak"

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper yaptığı konuşmada, hastanelerde randevu süreleri, tahlil, acil yoğunluğu ile ilgili verilerin toplanması ve hastaların daha iyi sağlık hizmeti alması için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade ederek, " 5 ilin sağlık ekipleri ile burada bir aradayız. Sağlık hizmetlerinin nasıl daha iyi olabileceğini konuşuyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünün, başhekimliğin, hastane müdürlüklerinin, hastaneleri yönetme tarzını standartlaştırıyoruz ve odaklanması gereken noktaları gösteriyoruz. Acil servis, yoğun bakım, poliklinik ve tüm randevulu işlemlerde süreçlerin kayıt altına alınarak veri doğruluğunun artırılıp, acil servis ve poliklinik yoğunlukların azaltılması, randevu sürelerinin, tetkik ve işlem sonuç verme sürelerinin kısaltılması, ameliyathanelerin etkin kullanımı, yoğun bakım ve diğer hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmaktayız" dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz da toplantının Mardin'de gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Bu toplantı ilimiz ve bölgemiz sağlık hizmetinde kaliteli, verimli ve etkin sunumunda bize büyük katkı sunacaktır. Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmetlerinin sunumunda yöneticilerin hastane hizmet süreçlerini daha etkin takip edebilmesi ve problemlere erken müdahale edilebilmesi amacıyla başlatılan bu uygulamanın sağlık hizmetlerinin takip edilebilir ve ölçülmesi açısından önem arz ettiği kanaatindeyim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title