Haberler

Önerdiği ilacı diğer ülkeler kullanıyor mu? Ovalı'dan eleştirilere yanıt

Güncelleme:

Koronavirüs tedavisi için 1 aydır üzerinde çalıştıklarını ifade ettiği Dornaz Alfa ilacının, Fransa ve Yeni Zelanda'da zaten uygulanmakta olduğu eleştirilerine maruz kalan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Proje dünyada deneniyor olsa da biz onlardan 15 gün önce başladık" dedi.

Aşı ve tedavi geliştirmek için çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bir aydır üzerinde çalıştıkları Dornaz Alfa ilacının kronavirüs tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı.

Açıklama sonrası Ovalı'ya bu ilacın hammaddesinin Fransa ve Yeni Zelanda'da zaten kullanıldığına dair eleştiriler geldi. Ovalı da yeni bir açıklama daha yaparak kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

"BİZ PROJEYE ONLARDAN 15 GÜN ÖNCE BAŞLADIK"

Yeniçağ'a açıklamalarda bulunan Ercüment Ovalı, "Biz projeye 5 Nisan'da başladığımızda dünyada bu konuda herhangi bir yayın yoktu. Ben zaten 2 Nisan'da TÜBİTAK konuşmamda akciğerde bir zar olduğunu ve bu zarı eritmeden hiçbir şeyin olmayacağını, hedefin burası olması gerektiğini söyledim. Çünkü biz 20 gün öncesinden bu olayı konuşuyorduk. Yeditepe'den çok kötü bir hasta var diye bir haber geldi. Bende hemen yapmaları gerekenleri söyledim, onlar da bunu yaptı. Hastanın 3 Nisan'da hızla düzelmesi üzerine bunu projeye dökme kararı aldık. 5 Nisan'da da bunu projelendirdik. Zaten Yeditepe'nin yayınlarında bunlar var" şeklinde konuştu.

"PROJELERİN MANTIĞI AYNI"

Bu projenin şu an Yeni Zelanda ve Fransa'da da denendiğini söyleyen Ovalı, "Proje dünyada deneniyor olsa da biz onlardan 15 gün önce 5 Nisan'da projeye başladık. Buna ilişkin belgeleri de sosyal medya hesabımda yayınladım. Genel olarak bu projeler birbirine çok benzemekle beraber doz ve uygulama farkı var projeler arasında ancak projelerin mantığı aynı. Onlarda düşünmüş, biz de düşünmüşüz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bir aydır üzerinde çalıştıkları Dornaz Alfa ilacının ismini 23 Nisan'da açıklamayı planladıklarını ancak ilacın beklediklerinden de etkili olması nedeniyle daha erken açıklama gereği duyduğunu belirtti. Sosyal medyadan açıklamada bulunan Ovalı şu ifadeleri kullandı: "1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz Alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim."

"ZATEN KULLANILAN BİR İLAÇ"

Ovalı'nın paylaşımının ardından sosyal medyada tartışmalar başladı. Almanya Dresden Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağhan Kızıl sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Ovalı'nın duyurduğu Dornaz Alfa üzerine daha önce çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı. Kızıl, konuyla ilgili değerlendirmesinde "Umut tacirliği her devir yaşanan şey. Klinik çalışma yapılsın deniyor. Fransa'da COVID için klinik çalışmada zaten kullanılan bir ilaç bu. Üzerine yayınlarlar. Labda çalışılan şey etkili olsa da ilaç anlamına gelmez" sözlerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Yeni Zelanda Fransa Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

ahmet:

başkası yapınca öğünenler biz yapınca hemen bir kulp takmaya çalışırlar. teşekkürler hocam siz bu densizlere bakmayın. bunlar yerli ve milli üretimden haz almazlar.

68
25
yanıtYanıtla
Gurbetci:

15 gun once baslamissiniz, ama siz yol alana kadar, onlar gidip, geri donuyorlar.

27
41
yanıtYanıtla
vatandaş:

sonuçta ellerinden geleni yapıyorlar. biz kendimize bakalım.

yanıt10
yanıt2
BOXOR:

hahahshahshahs :D ulan ne güldüm be

yanıt6
yanıt0
Ahmet:

Bu ilacı Ercüment hocam buldu.akisliyorum hocami

yanıt0
yanıt1
Vatandaş:

Meyve veren ağaç taşlamış Hocam dualarımız sizinle

26
6
yanıtYanıtla
Ersoy:

ALLAH RAZI OLSUN PROFOSÖR Bİ ŞEY YAPMIŞ VE BUNU BİR AN ÖNCE BAŞLAYALIM DEMİŞ Kİ 25 GUNDEN BERİ ÇALIŞMA İÇERSİNDE DENEMEDEN OLMAZ BELKİ BAŞARILI OLACAK FAKAT BİZİM MİLLETİMİZ MAL MAL YORUMLAR YAPIYOR HELAL HOCA SANA.

10
14
yanıtYanıtla
denek:

ilk önce sende denesin

yanıt0
yanıt0
Emre:

Adam etkili diyor siz umut olmayalım diyorsunuz. Adam uyguladık gördük diyor madem inanmayacaksınız neden bu adamın önerilerini uyguluyorsunuz. Kaldı ki adam bu iş üzerine saç beyazlatmış bazı akıllılar adamın yaptığına taş koyuyor

16
3
yanıtYanıtla
Samet:

Cunku onlar gibii tv tv gezip gazel okumuyor.adami da kiskanoyorlar.madem biliyirdunuz uygulasaydiniz o zman

yanıt1
yanıt1
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title