Haberler

    Yapay Zeka Beyin Tümörü Tedavisinde Umut Aşılıyor

    Güncelleme:

    Hollanda'da yapılan bir çalışma, yapay zeka teknolojisinin beyin tümörü teşhis ve tedavi sürecinde önemli bir rol oynadığını ortaya koydu. Yapay zeka sistemi, tümörleri tespit ederek türünü belirleyip tedavi sürecine rehberlik ediyor.

    Günlük yaşamımızın birçok kısmında aktif olarak karşı karşıya kalmaya başladığımız yapay zeka teknolojisi, sağlık sektöründe de insanlığa önemli avantajlar sağlamaya devam ediyor. Yürütülen bir çalışma, beyin tümörü için yapılan cerrahi operasyonlar için umut aşılıyor. İşte detaylar…

    Yapay zeka, ziyadesiyle titiz bir çalışma yürütüyor!

    Hollanda'da sürdürülen bir akademik çalışma neticesinde geliştirilen yapay zeka sistemi, beyin tümörünün teşhis sürecinde aktif bir şekilde rol alarak eksik/hatalı teşhislerin önüne geçiyor. Bununla birlikte, cerrahi operasyonlar esnasında alınacak kritik kararlar için detaylı risk analizleri yapan sistem, tedavilerin başarı şansını arttırıyor.

    Sturgeon ismi verilen sistem temel olarak;

    Beyinde yer alan tümörleri tespit ediyor.

    Tespit edilen tümörlerin DNA'larını segment segment analiz ederek bu tümörlerin türünün belirlenebilmesini sağlıyor.

    Türünü belirlediği tümörlerle ilgili atılabilecek adımlarla ilgili tavsiyelerde bulunuyor.

    ChatGPT hiç de iyi durumda değil: Toparlanabilecek mi?

    Henüz test aşamasında olan yapay zeka sistemi, süreç içerisinde analiz ettiği 45 hasta arasından 40'ının tümörünü başarıyla tespit edebildi. Sistem; operasyonlar esnasında da aktif olarak kullanılarak tümöre nasıl müdahale edilmesi gerektiği, -şayet alınacaksa- tümörün ne kadarlık bir kısmının alınması gerektiği ile ilgili sunduğu rehberlikten faydalanıldı.

    Sturgeon ile ilgili ilk izlenimler, oldukça umut verici nitelikte. Gelecekte çok daha önemli başarılar kaydedebileceğine inanıyoruz. Peki, sizler bu sistemle ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce gelecekte beyin tümörü için izlenen tedavi protokolünde önemli bir konuma sahip olabilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Sağlık

    Hollanda Teknoloji Sağlık Haberler

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Bakmadan Geçme

    23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title