Haberler

Van'da Eğitimde Sağlık Hareketi Tanıtıldı

Güncelleme:

Van Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Milli Eğitim ve Sağlık müdürlüklerinin iş birliğinde başlatılan 'Eğitimde Sağlık Hareketi'nin tanıtım programı düzenlendi. Proje kapsamında okullara sürekli tarama yapılarak çocukların sağlığına kavuşturulması hedefleniyor.

Van Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Milli Eğitim ve Sağlık müdürlüklerinin iş birliğinde başlatılan "Eğitimde Sağlık Hareketi"nin tanıtım programı düzenlendi.

Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çok önemli ve örnek bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Proje kapsamında okullara sürekli tarama yapıldığını belirten Balcı, "Projemizin farklı tarafı, tarama sonrası tespit edilen rahatsızlığın takip edilerek tedavisinin yapılması ve çocuğun sağlığına kavuşturulmasıdır." dedi.

Projeyi aynı hızla sürdüreceklerini bildiren Balcı, ağız ve diş, görme, ortopedi, işitme anlamında küçük bir dokunuşla çocukların yaşamlarını değiştirebileceklerini kaydetti.

Bir çocuğun bile hayatının değiştirilmesinin önemli olduğunu belirten Balcı, şöyle konuştu:

"Sadece çocuklarımızı sağlığına kavuşturmak değil, ailelerini de bilinçlendirmek önemli. Tarama işlemleri her yerde yapılıyor fakat bizim projemizi farklı kılan şey işi sonuçlandırmak. Arkadaşlarımız işi sonuna kadar takip ediyor. Devletimizin imkanları bu konuda yeterlidir. Çocuklarımızın hayatına dokunmak, ülkemizin geleceğine dokunmaktır. Şu anda 500 çocuğumuza şeker ölçüm sensörleri veriyoruz. Onların parmaklarının delinmesinin önüne geçtik. Bu çok önemli bir iş. Buna benzer çok güzel işler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Proje kapsamında geçen yıl 80 bin öğrenci işitme, 78 bin öğrenci görme, 79 bin öğrenci ortopedi, 82 bin öğrenci ağız ve diş sağlığı, 75 bin öğrenci boy ve kilo, 46 bin öğrenci ise diğer hastalıklarla ilgili sağlık taramasından geçirildiği belirtildi.

Programa, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, okul müdürleri ve sağlık personeli katıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Van Valiliği Van Eğitim Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title