Haberler

Karlı yolları aşan Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri hastaların umudu oluyor

Güncelleme:

Karlı yolları aşan Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri hastaların umudu oluyorERZİNCAN Erzincan İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri ekibi karlı yolları aşarak eve bağlı hastaların adeta umudu oluyor.

Karlı yolları aşan Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri hastaların umudu oluyor

ERZİNCAN Erzincan İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri ekibi karlı yolları aşarak eve bağlı hastaların adeta umudu oluyor.

Evde sağlık hizmetleri ekipleri, çetin geçen kış aylarının zorlu koşullarına rağmen hastaların ayağına giderek rutin kontrollerini gerçekleştiriyorlar. Erzincan'a bağlı Tercan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ekibi, evde sağlık hizmeti almaya muhtaç hastaların kontrollerini ve tedavilerini yapabilmek için kar, kış demeden sağlık hizmeti götürmeye devam ediyor. Zaman zaman kar ve tipi nedeniyle ilerleyemeyerek yolda kalan Evde Sağlık Hizmetleri aracının imdadına ise paletli ambulans yetişiyor. Tam donanımlı paletli ambulanslarla yüksek rakımlı köylere ulaşan Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri çalışmalarını aksatmadan vatandaşların umudu olmaya devam ediyor.

Ekipler, kış şartları nedeniyle hastaneye gidemeyecek durumda olan engelli 2 hastanın kardeşlerinin araması üzerine kontrollerini yapmak için Tercan ilçesine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçe köyüne gelerek hastaların tedavilerini gerçekleştirerek rutin kontrollerini yaptılar.

'Bir telefonla çıkıp geliyorlar'

Evde sağlık hizmetlerine teşekkür eden hasta yakını Nevriye Korkmaz, "Sağlıkçılar geldiler, kontrollerini yaptılar. Her zaman da geliyorlar. Ne zaman telefon açsak kar-kış dinlemeden çıkıp geliyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Teşekkür ediyorum" dedi.

Evde sağlık birimince kontrolleri evinde yapılan ve bedensel engelleri yüzünden kış şartlarında hastaneye gidemeyen Özkan ve Eren Korkmaz'ın kardeşi Erkan Korkmaz da konuşmasında Evde Sağlık Hizmetlerinin bir telefonla çıkıp geldiklerinin altını çizerek, "Bedensel engelli kardeşlerim var. Kış şartlarından dolayı hastaneye gidip gelemiyorlar. Evde sağlık hizmetleri bir telefonumuz ile bize ulaşıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar gelip hizmet ediyorlar. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Tercan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Kaya, zorlu kış şatlarına aldırmadan çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Evde sağlık birimimiz ile birlikte Tercan'a 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçe köyüne geldik. Burada ki Özkan ve Eren Korkmaz isimli hastaların kardeşi bize telefonla ulaşarak rutin tedavilerinin yapılmasını talep etmişti. Biz de bu çetin kış şartlarında bakanlığın bize tahsis etmiş olduğu evde bakım aracı ve yolların kötü olması hasebiyle de paletli aracımızı kullanarak eve ulaştık. Hastalarımızın genel rutin muayenelerini yaptık. Kan tahlili aldık ve sonda değişimlerini gerçekleştirdik. Evde sağlık birimi olarak herhangi bir sebepten dolayı yatağa bağımlı ya da evde sağlık hizmeti alması gereken hastalarımızın psikolojik ve sosyal danışmanlığını içinde kapsayacak şekilde tahlillerini, tedavilerini ve rutin muayenelerini gerçekleştiriyoruz. Tercan ilçesine 72 köye bağlı 30 vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Günlük 5 hastaya hizmet vermekteyiz. Bu hastaların 3 tanesi 45-75 yaş arasını oluştururken, 27 tanesi de 60-70 yaş üstünü oluşturmakta" ifadelerini kullandı.

Evde Sağlık Hizmetleri biriminde görevli Yasin Yıldırım ise yolda kaldıklarında paletli ambulans ile yola devam ettiklerini söyleyerek, "Yoğun kış şartlarında bugün yolda kaldık. Belediye ekiplerinden ve 112'den yardım istedik. Paletli ambulansla yolumuza devam ettik. Tercan'a bağlı Gökçe köyüne geldik ve hastalarımıza hizmet etmeye devam ettik" ifadelerine yer verdi.

Hemşire Yeşim Güler de konuşmasında, "Hastalarımız yatalak, yatağa bağlı durumdalar ve hastaneye gelemiyorlar. Doktor beyin uygun gördüğü tanı ve tedavileri uyguladık. Kanlarımızı aldık, hastaneye götürüp testlerini çalıştırıp doktor beye ileteceğiz. Reçetesi yazılacak ve biz de hasta yakınlarına ileteceğiz. Hizmetlerimize yoğun kış şartlarında devam ediyoruz. Bazen yolda kaldığımız zamanlar da oluyor tabii ki. Bu zamanlarda paletli ambulanslar devreye girip hastalara ulaşmamızı sağlıyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Devlet Hastanesi Erzincan Tercan Gökçe Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title