Haberler

Giresun'da Hastanede Saldırı: 2 Kişi Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde doktora ve bir sağlık personeline saldıran 2 kişi gözaltına alındı. Saldırı, Giresun Tabipler Odası ve sağlık çalışanları tarafından kınandı.

Giresun'da doktora ve sağlık personeline saldırı

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde doktora ve bir sağlık personeline saldıran 2 kişi gözaltına alındı

GİRESUN - Giresun'da Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde doktora ve bir sağlık personeline saldıran 2 kişi gözaltına alındı.

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde Üroloji Uzmanı Dr. Mehmet Karadayı, ameliyatını gerçekleştirdiği bir hastayı üroloji servisinde muayene etti. Muayenenin ardından odadan çıkan Karadayı ile bir sağlık personeli hasta yakınının saldırısına uğradı. Olayla ilgili A.İ. ve H.K. gözaltına alınırken, Giresun Tabipler Odası ve Sağlık çalışanları tarafından basın açıklaması yapılarak kınandı.

Giresun Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Erhan Demirelli yaptığı açıklamada, "Bugün burada böyle bir nedenle toplanmış olmaktan dolayı hicap duyuyoruz. Maalesef ülkemizde sağlıkta şiddetin önüne geçilememektedir. İnsanlık tarihi kadar eski ve pek çok kültürde kutsal sayılan mesleğimize bugün burada bir darbe daha vurulmuştur. Tek gayesi hastalarına yardım etmek ve onları tekrar sağlığına kavuşturmak olan meslektaşımız Dr. Mehmet Karadayı'ya yapılan bu haince saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tip saldırılar biz hekimlerin motivasyonunu bozmakta, çalışma şevkimizi yok etmektedir. Motivasyonu kırılan ve çalışma şevki kalmayan bir hekimin hiçbir hastasına faydası olamaz. Bunun sıkıntısını da sonuçta hastalarımız ve vatandaşlarımız çekmektedir. Bugün burada meslektaşımız Mehmet Karadayı'ya vurulan yumruk hepimize, hekimlik mesleğine vurulmuş bir yumruktur. Bu yumruk sadece biz hekimlere değil vatandaşlarımızın aldığı sağlık hizmetine de vurulmuştur. Bu minvalde, biz bu gibi şiddet olaylarının önüne geçmek adına tüm yetkilileri acilen radikal kararlar alarak sağlıkta şiddetle ilgili daha caydırıcı cezalar ortaya koymaya, tüm vatandaşlarımızı da hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetine vurulan bu darbeye karşı yanımızda olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Tabipler Odası Giresun 3.Sayfa Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title