Haberler

Gaziantep'te Göz Hastalığına Teşhis ve Tedavi Çağrısı

Güncelleme:

Gaziantep'te küçük yaşlarda hastalık nedeniyle sol gözünü kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Çalışkan, diğer gözünü de kaybetme riski ile karşı karşıya. Ailesi, hastalığının teşhis ve tedavisi için doktorlara çağrıda bulundu.

17 yaşındaki genç tedavi edilmezse dünyası kararacak

Bir gözünü kaybeden gence teşhis konulamıyor

Kısa sürede tedavi olmazsa bir daha göremeyecek

GAZİANTEP - Gaziantep'te yaşayan ve küçük yaşlarda bilinmeyen hastalık nedeniyle sol gözünü kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Çalışkan, gerekli teşhis ve tedavinin yapılmaması durumunda diğer gözünü de kaybetme riski ile karşıya karşıya. Dünyasının kararmasını istemeyen Çalışkan, hastalığının tedavisi için ilgili doktorlara çağrıda bulundu.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Ünaldı Mahallesi'nde yaşayan Özel ve Hüseyin Çalışkan çifti, 17 yaşındaki oğulları Muhammed Çalışkan'ın göz rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Küçük yaşlarda bilinmeyen ve teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle sol gözünü kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Çalışkan'ın tedavi edilmezse diğer gözünü de kaybetme riski ile karşıya karşıya kaldığını ifade eden Özel-Hüseyin Çalışkan çifti, hastalığının teşhis ve tedavisi için ilgili doktorlara çağrıda bulundu.

"Sol gözümü kaybettim, sağ gözümü de kaybedersem dünyam kararacak"

Tam teşhisi konulamayan ve milyonda bir görüldüğü iddia edilen bir gözünü kaybeden, diğer gözünü de kaybetme riski ile karşıya karşıya olan Muhammed Çalışkan, "Gözlerimde kuruma oluyor. Bu nedenle küçükken sol gözümü kaybetmişim. Ancak sağ gözümü de bu rahatsızlık tetikliyor. Gittiğimiz hastanelerdeki doktorlar bu hastalığa tam teşhis koyamadı. Özel bir hastaneye gittik oradaki doktor da ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Çocukluğumdan beri göz hastalığıyla uğraşıyoruz. Sol gözümü kaybettim, sağ gözümü de kaybedersem dünyam kararacak" dedi.

"Birçok hastaneye götürdük ama kimse net bir teşhis koyamadı"

Çocuğunun gözündeki görme kaybı nedeniyle okula göndermediklerini belirten anne Özel Çalışkan, "Çocuğum milyonda bir görülen hastalık nedeniyle sol gözünü kaybetti, sağ gözünü de kaybetme korkusu var. 7 yaşından beri tedavisi ve rahatsızlığı için birçok hastaneye götürdük ama kimse teşhis koyamadı. Gaziantep'teki özel ve devlet hastanelerine götürdük. Çocuğum çalışamıyor. Gözünden dolayı okula da gönderemedik, okuyamadı" şeklinde konuştu.

"Hiçbir hastaneden olumlu sonuç alamadık"

Baba Hüseyin Çalışkan ise "Ben oğlumu 7 yaşından beri her hastaneye götürdüm. Hiçbir hastaneden olumlu sonuç alamadık. Devlet ve özel hastanelere götürdüm, hiç kimse bu rahatsızlığı teşhis edemedi. Son olarak tavsiye üzerine bir doktora götürdük ve o doktor da her ay muayene ve tedavi olması gerektiğini söyledi. Çocukluğundan beri bu hastalık nedeniyle götürmediğimiz hastane kalmadı. Bize göz kaymasından dolayı olduğu söylendi ama 7 yaşından beri hiçbir hastane net teşhisi koyamadı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Gaziantep Yerel Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title