Haberler

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde usulsüzlük iddiası! Dilekçe yazan hemşireyi sürgün ettiler

Güncelleme:

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Serdar Büyükdeniz, hastane içerisinde gördüğü usulsüzlükleri dilekçeler yazarak yönetime aktardı. İddialarıyla ilgili harekete geçilmediğini belirten Büyükdeniz, "fazla dilekçe yazdığı" gerekçesiyle başka bir hastaneye sürgün edildi.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli olan Serdar Büyükdeniz, kurumdaki usulsüzlüklere ilişkin yönetime dilekçeler yazdığı için sürgün edildi. Büyükdeniz, "kuruma fazla dilekçe ile tutanak yazdığı" iddiasıyla kentteki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevlendirildi.

USULSÜZLÜKLERİ YÖNETİME BİLDİRMİŞ

Birgün'ün haberine göre çocuk yoğun bakım servisinde hemşire olan Büyükdeniz, idareye yönelik kaleme aldığı dilekçelerde, hastanedeki usulsüzlükleri anlattı. Bu dilekçeler arasında yoğun bakımda görevli olmadığı halde bazı çalışanların görevli gibi gösterildiği ve bazı çalışanların nöbet tutmadığı halde nöbet ücreti aldığı gibi iddialar yer aldı. Büyükdeniz dilekçelerinde ayrıca kimi ilaçların çöpe atıldığını öne sürdü ve emekçilere yönelik 'mobbing' uygulandığını öne sürdü.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde usulsüzlük iddiası! Dilekçe yazan hemşireyi sürgün ettiler

İDARE TARAFINDAN UYARILDI

Dilekçelerinin işleme konulmadığını gören Büyükdeniz önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne başvurdu ardından Sağlık Bakanlığı iddiaları araştırmak için hastaneye müfettiş gönderdi. Bu sırada idare Büyükdeniz'e "fuzuli dilekçe yazmaktan" ikazda bulundu. Hastanenin Personel Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Esmer tarafından gönderilen 'ikaz' yazısında, şu ifadeler yer aldı: "(…) Hastane idaresine fuzuli birçok dilekçe ve tutanak yazdığınız, dilekçenin bir hak olduğu ancak bunu suistimal etmenizden dolayı yazılı olarak ikaz edilmeniz' uygun görülmüştür."

BAŞKA HASTANEDE GÖREVLENDİRİLDİ

Bu gelişmenin ardından Büyükdeniz'in telefonla aranarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevlendirilmesinin yapıldığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Diyarbakır Çocuk Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Selahattin Turan:

İşini doğru yapanı 9 köyden kovarlar.

100
0
yanıtYanıtla
senar:

haramı ifşa etmeye çalışmışsın, en azından hala senin gibi haksızlığa karşı boyun eğmeyen korkusuz vatandaşlar var.

93
2
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Şimdi el atılır olaya duyuldu artık aferinnn korkusuz genç

89
1
yanıtYanıtla
Serkan Akarsu:

Doğru söyleyen dokuz köyden kovulmuş

84
0
yanıtYanıtla
Metin Akarsy:

Evet Ülkede ki Kamu Kurumlarının hepsi rezil durumda, rüşvet ve yolsuzluk almış başını gitmiş, kimi kime şikayet edeceğiz hepsi aynı... Allah'ım bu kötü niyetli İDARECİLERİ SANA ŞİKAYET Ediyoruz, yardım et yarabbi...

80
3
yanıtYanıtla
Erkan Can :

akp nin 20 kusur yıldır yönettiği ülkede devletin bütün birimlerinde bunları görmek gayet normal oldu.. biz de bunu seviyoruz zaten.. durmak yok yola devam

64
16
yanıtYanıtla
Çağatay Çetin:

bu toprakların kaderi böyle ben umudu kestim artık

70
2
yanıtYanıtla
mustafa uluyol:

Bütün hastaneler aynı durumda hemşire gibi olmamak için susuyor çalışanlar İsterse bakanlık her hastaneyi idarenin haberi olmadan ansızın denetlesin

70
0
yanıtYanıtla
İDO BEY:

Her zaman doğru iş yapanı 9 köyden kovarlar ama doğru eğilir ama kırılmaz bunu da unutmayın

58
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

ee normal yani hep böyle olur bu şaşırmadık

53
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title