Haberler

CHP Milletvekili Serkan Sarı, Sağlık Bakanı Koca'ya Eris varyantıyla ilgili çağrıda bulundu

Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, COVID-19'un Eris varyantına ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir kez daha çağrıda bulundu. Bakan Koca'nın gerekli önlemleri alarak bir an evvel kamuoyuyla paylaşmasını isteyen Sarı, doktorların ve birçok hastanın vefatını, gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, "Tüm dünyayı saran koronavirüsün Eris varyantı ülkemizi de tehdit etmekte. Geldiğimiz noktada, 'Türkiye'de herhangi bir vaka yok' denilirken hemen arkasından bir hafta içerisinde tespit edilen vakalarla Türkiye kamuoyunun dikkati bu konuya çekilmiş oldu. Bugün geldiğimiz noktada, doktorların ve birçok hastanın vefatını, gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bilim insanlarına ve topluma telkinde bulunmak yerine, nasihatte bulunmak yerine almış olduğu tedbirleri ve bilimsel verileri, yapılan testleri, alınan önlemleri bir an evvel açıklayarak kış mevsiminde salgın daha fazla yaygınlaşmadan bir an evvel gerekli tedbirleri alması konusunda bir defa daha çağrıda bulunuyoruz" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, COVID-19'un Eris varyantına ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir kez daha çağrıda bulundu. Bakan Koca'nın gerekli önlemleri alarak bir an evvel kamuoyuyla paylaşmasını isteyen Sarı, şunları söyledi:

"DOKTORLARIN VE BİRÇOK HASTANIN VEFATINI, GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

"Geçtiğimiz ay yaptığımız açıklamalarda da vurguladığımız üzere, tüm dünyayı saran koronavirüsün Eris varyantı ülkemizi de tehdit etmekte. Geçtiğimiz ay yaptığımız açıklamalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrılarda bulunmuştuk. 'Gerekli tedbirleri alın ve gerekli tetkikleri bir an evvel başlatın' diye. Ne yazık ki o dönem de ciddiye alınmamıştık. Geldiğimiz noktada, 'Türkiye'de herhangi bir vaka yok' denilirken hemen arkasından bir hafta içerisinde tespit edilen vakalarla Türkiye kamuoyu dikkati bu konuya çekilmiş oldu. Bugün geldiğimiz noktada, doktorların ve birçok hastanın vefatını, gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Buradan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulunmak istiyoruz: Bakanın gerekli tedbirleri alarak, gerekli testleri yaparak ve aşı altyapısı ile hazırlıklara bir an evvel başlaması, kış mevsimiyle beraber yaygınlaşacak olan bu salgınla ilgili gerekli önlemlerin bir an evvel alınarak kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.

"BİLİM İNSANLARINA VE TOPLUMA TELKİNDE BULUNMAK YERİNE SALGIN DAHA FAZLA YAYGINLAŞMADAN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMASI KONUSUNDA BAKAN KOCA'YA BİR DEFA DAHA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ"

Bilimsel verilerle, yapılan tetkiklerle, alınan tedbirlerle kamuoyunu rahatlatması... Biz bilim insanlarının, halkımızın, toplumumuzun siyasi söylemlerle ikna edilmek yerine bilimsel verilerle ve belirli gerçekler doğrultusunda alınan tedbirlerle rahatlatılmasını bekliyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bilim insanlarına ve topluma telkinde bulunmak yerine, nasihatte bulunmak yerine almış olduğu tedbirleri ve bilimsel verileri, yapılan testleri alınan önlemleri bir an evvel açıklayarak kış mevsiminde salgın daha fazla yaygınlaşmadan bir an evvel gerekli tedbirleri alması konusunda bir defa daha çağrıda bulunuyoruz."

Kaynak: ANKA / Sağlık

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Milletvekili Balıkesir Eris Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title