Haberler

Burdur'da diyaliz tedavisinin ardından rahatsızlanan 33 hastadan biri hayatını kaybetti

Güncelleme:

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisinin ardından rahatsızlanan hastalardan 70 yaşındaki Mustafa Demir sevk edildiği Antalya'daki hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası rahatsızlanan ve tedbir amaçlı hastaneye çağrılan 32 hastanın ise tedavisi sürüyor.

Burdur Devlet Hastanesi'nde gördükleri diyaliz tedavisinin ardından fenalaşan hastalardan 1'i sevk edildiği Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde entübe halde tedavisi sürerken hayatını kaybetti.

Diyaliz tedavisi sonrası fenalaşan hastalardan 70 yaşındaki Mustafa Demir, sevk edildiği Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde entübe halde tedavisi devam ederken 3 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Diğer 3 entübe hastanın ise durumlarında bir değişiklik olmadığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

25 Mayıs Cumartesi günü 08.00-12.00 ile 12.00-16.00 seansında Burdur Devlet Hastanesi'nde diyalize giren hastalardan bazıları baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetlerle hastaneye geri dönmüştü. Bunun üzerine hastane yönetimi gün içinde diyalize giren tüm hastaları hastaneye çağırıp yapılan tetkiklerin ardından, gün içinde diyaliz merkezinde tedavi olan 33 hastayı Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Bucak'ta bulunan devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk etti. Sevk edilen 33 hastanın 14'ü ise entübe edilmişti.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dün hastaların sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada entübe olan hasta sayısının 4'e düştüğü bildirilirken hastaların rahatsızlanma sebebinin henüz netlik kazanmadığı belirtilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Turan Yiğittekin - Sağlık

Burdur Devlet Hastanesi Mustafa Demir Antalya Diyaliz Burdur Sağlık Güncel Haberler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Bakmadan Geçme

Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

500

Yorumlar (15)

Özcan Özcan:

onların derdi filistin,somali falan oraları hallederlerse türkiyedeki sorunlara da bir göz gezdirirler.

38
111
yanıtYanıtla
OkuYorum:

Arkadaşım senin filistinle derdin ne? Spor haberlerinin altına bile konuyla alakasız israil güzellemesi yapıyorsun. Ayrıca bu olaya da üzüldük, filistine de üzülüyoruz. Zaten filistini kınamaktan başka birşey yapamıyoruz, onu da mı yapmayalım? Ama gece rahat uyu sen, bu kınamalar işe yaramıyor zaten. Senin arzuladığın kadar çok filistinli öldürülüyor şuan, dert edip de buralara yazmana gerek yok. İsrailine bir şey olmaz üzülme bu kadar

yanıt92
yanıt13
Ismail Celik:

sen once insan ol sayet insan isen o dedigin yerlerde cocuklar kadinlar sucsuz yere katlediliyo bu yorumu insan olan vicdani olan yazmaz

yanıt31
yanıt5
Kadir Tokay:

Kim verecek şimdi bunun hesabını? Hiç kimse değil mi?

85
9
yanıtYanıtla
Mengele:

Canim bir kac kisi ölmüs önemlimi hesap vermek ne

yanıt36
yanıt13
MR CAMEL:

bu aralar hastanelerde hatalı ölümler cogaldi hele devlet hastanesıne dıkkat edın doktorlarında psıkolojısı yerınde değil

33
12
yanıtYanıtla
Alper Filiz:

Dr. Hazretlerinin psikolojisi duzgun olsun diye daha ne yapmak lazim ben anlamiyorum, yaninda kazayla yellensen suc olacak, burnundan kil aldirmiyorlar eskiden cok daha kotu davraniuorlardi da simdi telefon ka.erasi sosyal medya falan var ondan cok yaygara cikartamiyorlar! Ben doktorlarin isi kolay demiyorum ama yani doktor olmak cok zor. Puani yuksek girebilen ax, cok hasta var az doktor var insanimizla ugrasmak da zor, ona gore doktor olmaya karar versi ler herkesin harci degil

yanıt3
yanıt0
Hakki Mutlu:

Nedeninin araştırılması lazım

41
1
yanıtYanıtla
Ahmet Yonat:

Nedenini ben söylim. Diyaliz esnasında kavlatı veya yemek veriliyor. Yemekten zehirlenmişler kesin. 6 yıl diyaliz tecrübem var. Neler döndüğünü biliyorum.

yanıt10
yanıt20
OkuYorum:

Diyalizden bir gün önce makinelere bakım yapılmış, onu araştırıyorlar.

yanıt12
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title