Haberler

Antalya'nın en küçük ilçesi İbradı'da Gerontoloji Merkezi açıldı

Güncelleme:

Antalya'nın en küçük ilçesi İbradı'da Duru ailesine ait tarih konak, Gerontoloji Merkezi olarak hizmete açıldı. Merkez, yaşlı bireyler için bilimsel temelli çözümler ve bakım hizmetleri sunacak.

Antalya'nın 2 bin 875 kişilik nüfusuyla en küçük ilçesi İbradı'da Duru ailesine ait tarihi konak, gerontoloji merkezi haline getirildi. Necla - Yaşar Duru Gerontoloji Merkezi, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Nüfusunun yüzde 27.47'sini 65 yaş ve üzeri ilçe sakinlerinin oluşturduğu Muratpaşa'da, iş insanı Yaşar Duru ve ailesi, aileye ait tarihi konağı gerontoloji merkezi haline getirdi ve törenle hizmete açtı. Merkezin açılışında Duru ailesi ve Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ın yanı sıra kentin iş, siyaset ve akademi dünyasından çok sayıda isim de yer aldı.

Açılışta konuşan 96 yaşındaki iş insanı Yaşar Duru, hayatının en anlamlı günlerden birini yaşadığını belirterek, merkezin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Nigar Duru ise aile için pek çok anıya sahip tarihi konağın birçok insanını faydalanacağı bir merkeze dönüşmesinden son derece mutlu olduklarını söyledi.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ise "Gerontoloji de çağımızın önemli bilim dallarından birisi. Bu merkezin ilçemizde açılıyor olması hem İbradı, hem de ülkemiz adına gurur verici" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ise Türkiye'nin bu merkezle gerontoloji alanında tarihi bir adım attığını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise merkezin aynı zamanda iyi bir örnek olduğunu söyledi. Bu örneğin İbradı'da ortaya çıkmasının bir tesadüf olmadığının altını çizen Başkan Uysal, ilçenin Osmanlı döneminden bu yana çok sayıda devlet adımı ve bürokrat yetiştirdiğinin altını çizdi. Uysal, "Bu bir derinlik, kültür işi" dedi. Muratpaşa Belediyesi olarak yaşlı çalışmalarına önem verdiklerini dile getiren Başkan Uysal, "Yaşlı evlerimizden 6 bin üyemiz yararlanırken yaşlı bakım hizmetlerimizde 200 bini aşkın işlemi tamamlamış durumdayız. Yaşlı hizmetlerine çok önem veriyoruz" diye konuştu.

İbradı Belediyesi ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen Necla-Yaşar Duru Gerontoloji Merkezi, ileri yaş dönemindeki bireyler için bilimsel temelli çözümler ve bakım hizmetleri sunacak. Projeyle yaşlı bireylerin, yaşam kalitelerini artırarak daha sağlıklı ve mutlu bir yaş almayı sürdürmeleri hedeflenirken; merkez, aynı zamanda gerontoloji alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerini de destekleyecek.

Kaynak: ANKA / Sağlık

Antalya İbradı Eğitim Yerel Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title