Haberler

Sağlık çalışanları hayatını kaybeden meslektaşları anısına klip çekti (1)

Güncelleme:

Van'da sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde hayatını kaybeden meslektaşları için Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü seslendirerek klip çekti.

Van'da sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde hayatını kaybeden meslektaşları için Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü seslendirerek klip çekti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için kamera karşısına geçti.

Hastanenin farklı birimlerinde görevli çalışanlar, çaldıkları enstrümanlar eşliğinde seslendirdikleri "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü yeniden yorumlayarak kayda aldı.

Çektikleri klibi sosyal medya hesaplarından yayınlayan sağlık çalışanlarının paylaşımı, kısa sürede birçok kişi tarafından izlendi.

"Çok zorlu bir süreç yaşıyoruz"

Kovid-19'u yenen Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Bölümü Sorumlusu Remzi Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgının ilk gününden bu yana hastanede yaklaşık 5 bin sağlık çalışanıyla mücadelenin içinde yer aldıklarını söyledi.

Tüm sağlık çalışanlarının hastaların sağlığına kavuşması için çaba gösterdiğini vurgulayan Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir yıldır çoğu sağlık çalışanı izinlerini kullanamadı, ailelerinden uzakta kaldı. Bu uğurda yitirdiğimiz meslektaşlarımız var. Bu zorluklara mücadele ederken bir yandan da çalışanlarımızın moral motivasyonunu artırmaya çalıştık. Bu süreçte vefat eden sağlık çalışanlarını anmak için böyle bir proje yapmaya karar verdik. Hastanede çalışanlarla türkü söyledik. Hem arkadaşların motivasyonu arttı hem de izleyenlerden olumlu geri dönüşler aldık. Bu yol, bizim için çok uzun ve zorluydu. Bu uğurda gecemizi gündüzümüze kattık. Bundan dolayı böyle bir türkü tercihimiz oldu. Bizi iyi ifade ettiğini düşündük. Tüm sağlık çalışanları camiasına armağan ediyoruz."

"Çok güzel geri dönüşler aldık"

Başhekim Yardımcısı Oktay Özarslan ise hastane çalışanlarının moral ve motivasyonunu artırmak için çok sayıda etkinlik düzenlediklerini aktardı.

Salgın döneminde duyarlılık oluşturma amacıyla "Evde Kal" şarkısını seslendirdiklerini anlatan Özarslan, "Bu projeyi yaptığımız için de çok mutluyuz. Seslendirdiğimiz türküden dolayı çok güzel geri dönüşler aldık. Çünkü sesimiz birçok kitleye ulaştı. Bu bizim için mutluluk verici. Ülkemizin her tarafındaki hastane çalışanları bizi aradı, tebrik etti. Kamu Hastaneleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği, Van Valiliği, sağlık müdürlüğü ve ismini sayamadığımız birçok yerden aradılar. Dinleyen, destek olanlara çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Türküyü seslendiren ve klipte yer alan sağlık çalışanları da böyle bir projeye katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yaşamını yitiren meslektaşlarını rahmetle andı.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title