Haberler

Sağlık Bilimlerinden Sınava Giren Aday Sayısı 32 Bin'e Yükseldi

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan YÖKDİL sınav sonuçları, 12 Ekim Cuma günü açıklandı.

2018 YÖKDİL Sonbahar sınavına 72 bin 618 aday katıldı. Önceki YÖKDİL sınavlarına göre bu dönemdeki sınavın en dikkat çeken özelliği ise Sağlık Bilimlerinden sınava giren aday sayısının ciddi oranda artması ve 32 bin 361 kişiye yükselmesi oldu.

YÖKDİL, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri olmak üzere 3 ayrı alanda yapılıyor ve akademik kariyer doğrultusunda ilerlemek isteyen adaylara kolaylık sağlıyor. Bu sebeple her geçen gün katılımcı sayısı da artmaya devam ediyor. 22 Eylül tarihinde yapılan ve sonuçları 12 Ekim Cuma günü açıklanan YÖKDİL sınavını Moda Dil Akademisi kurucuları Suat GÜRCAN ve Rıdvan GÜRBÜZ istatistiksel verilerle yorumluyor.

33 BİN 265 ADAY 0-49 PUAN ARALIĞINDA KALDI

Moda Dil Akademisi Kurucuları Suat Gürcan ve Rıdvan Gürbüz: "2018 YÖKDİL Sonbahar sınavına 72 bin 618 aday katıldı. Önceki YÖKDİL sınavlarına göre bu dönemki sınavın en dikkat çeken özelliği, Sağlık Bilimlerinden giren aday sayısının ciddi oranda artarak 32 bin 361'e yükselmesi oldu. Sosyal Bilimlere 21 bin 220, Fen Bilimlerine ise 19 bin 37 aday girdi. Daha önceki sınavlarda Sosyal Bilimler alanında aday sayısı daha fazlaydı. Bu da Sosyal Bilimler alanından sınava hazırlanan adayların büyük bir kısmının önceki sınavlarda hedefe ulaşıp sınavı geçtiklerini gösteriyor. 2018 YÖKDİL İlkbahar sınavı ile bir kıyaslama yapacak olursak, sınava giren aday sayısında da ciddi bir düşüş var. 2018 YÖKDİL İlkbahar sınavına 103 bin 629 aday başvurmuştu. Hatta akademik kariyer yapmak isteyenlerin bu sınava yönelmeleri sebebiyle YDS'ye giren aday sayısında da ciddi bir azalma meydana gelmişti. Bu sınavın alana özgü ve daha kolay bir sınav olması YDS ile kıyaslandığında genellikle adayların ortalama 20-25 puan fazla alabilmelerini sağlıyor. YÖKDİL sınavındaki başarı oranına değinecek olursak, adayların yaklaşık yüzde 46'sı (33 bin 265 aday) maalesef 0-49 puan aralığında kaldı. Bu durumda, hedef puanı 50, 55 ve 65 olarak değerlendirebileceğimiz YÖKDİL sınavında, adayların yarısından fazlası başarılı olmuş diyebiliriz. Aslında, YÖKDİL'de başarılı olmak için YDS'ye kıyasla daha kısa süreli bir çalışma yetebiliyor. Moda Dil Akademisi kurslarında ve uzaktan eğitim sistemlerinde çok sayıda öğrencimiz sınava hazırlık kurslarına dahi katılmadan sadece ön hazırlık eğitimi ile YÖKDİL'de başarılı oldular, hatta bazıları 90 ve üzerinde puanlar aldılar. Bu durumda, çok daha yoğun bir çalışma sonunda bile YDS'den başarılı olamayan akademisyen adaylarının YÖKDİL gibi bir alternatiflerinin olması, kariyerlerinin önündeki yabancı dil engelini çok daha kolay aşmalarını sağlıyor. En önemli soru işaretlerinden birisi de YÖKDİL sınavının 2019'da devam edip etmeyeceği. Şu ana kadar sınavın yapılmayacağına dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı için YÖK, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile yapılan bu sınavın 2019 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz." ifadelerine yer veriyorlar.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title