Haberler

Sağanak Nedeniyle Tarım Arazileri Zarar Gördü (2)

Bolu'nun Seben ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen sel ile sağanağın ardından köylerdeki evlerin giriş katlarını su bastı, sağanak ve dolu tarım arazilerine zarar verdi.

Bolu'nun Seben ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen sel ile sağanağın ardından köylerdeki evlerin giriş katlarını su bastı, sağanak ve dolu tarım arazilerine zarar verdi.

Alınan bilgiye göre, ilçede öğleden sonra başlayan ve yarım saat aralıksız devam eden sağanak ile dolu yağışı nedeniyle sel meydana geldi.

İlçeye bağlı Gökhaliller köyü yolu üzerinde bulunan çok sayıda evin giriş ve bodrum katlarını su basarken, Hoçaş, ve Susuz Köyü'nün Çatak Mahallesinde ise yollar ve tarım arazileri taşkınlardan zarar gördü.

Seben Kaymakamı İdil Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkili olan sağanak ve dolunun en fazla Susuz Köyü Çatak mahallesini etkilediğini ifade ederek, "İlk belirlemelere göre, 15 vatandaşımızın 150 dönüm meyve ve sebze bahçesi, 600 dönüm hububat tarlası zarar görmüştür. Bunun yanında 5 adet su motoru, 2 adet gübre tankı, 5 adet sulama kuyusu, 100 adet su borusu da hasar görmüştür. Gerekli incelemeler yapılmış olup vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir." şeklinde konuştu.

Özdemir, bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını da belirterek, vatandaşların mağduriyetlerinin en kısa sürede giderileceğini söyledi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın ardından ilçede sel meydana geldiğini bildirdi.

Sel suları nedeniyle birçok köyün zarar gördüğünü anlatan Özbağ, "Allah'a şükür can kaybımız yok. Köylülerimizin yaralarını sarmak ve hasar tespiti için ekiplerimiz zaman geçirmeden çalışmalara başladı." diye konuştu.

Özbağ, sel suları nedeniyle tarım arazilerinin de sular altında kaldığını aktararak, selin sürüklediği kaya, taş ve çamurların ekipler tarafından temizlendiğini kaydetti.

Susuz Köyüne bağlı Çatak Mahallesi'nde tarım ile uğraşan Mehmet Göney ise, yağmurun aniden başladığını ifade ederek, "Zaten sarsıcı bir yağmur geldi ve dolu başladı. Dolu 1 saat şiddetli bir şekilde devam etti. Hiç ömrümüzde görmediğimiz bir dolu yağdı. Bu normal bir dolu değil." dedi.

Dolu yağışı nedeniyle meyve ağaçları ile sebze bahçelerinin zarar gördüğünü de dile getiren Göney, "Şu anda ağaçlarda yaprak kalmadı. Meyve kalmadı. Herşeyi şu anda bitirdi. Benim örtü altı domatesim vardı. Şu an renklenmeye başlamıştı tamamen gitti. Diğer sebze ve meyvelerim de bitti. Su pompalarım vardı onlar da su içinde kaldı. Yaklaşık 20 dönümden fazla arazi hasar gördü. Maddi zararı ölçemeyiz. Ama en az 50 bin lira zararımız var." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title