Haberler

Sadak, Geleneksel Şeyh Mele Musa Yemeğinde

Belediye Başkanı Selim Sadak, geleneksel Şeyh Mele Musa yemeğine katıldı

Belediye Başkanı Selim Sadak,  geleneksel Şeyh Mele Musa yemeğine katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Sadak, BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan ve Eruh Belediye Başkanı M.Melih Oktayı ile Bölüklü köyünü ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Şeyh Mele Musa'nın torunlarından İsmail Dündar, dedesinin yaklaşık 200 yıl önce buraya barış getirmek için geldiğini ve kavgalı aileleri barıştırdıktan sonra Bölüklü köyünü kurduğunu belirterek, onun yaşamı boyunca çevre köylerde yaşanan sorunları diyalog ile çözdüğünü belirtti.

Bugün kalıcı bir barışın konuşuluyor olmasından mutluluk duyduklarını da kaydeden Dündar, kendi içerinde var olan sorunları çözmesi ve birlik beraberliğini sağlaması durumunda Kürt halkı ve devlet arasındaki barışın daha kolay sağlanabileceğini dile getirdi.

Sadak da Kürt tarihi boyunca, Kürt halkı arasında çok basit nedenler ile yaşanan sorunların büyük acılara neden olduğunu ifade ederek, bunun halkın kendi arasındaki birlik ve beraberliğine zarar verdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Dündar Selim Sadak Mehmet Ata Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title