Haberler

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 200 kilogram uyuşturucu yakaladı

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonlarda, şüpheli kargo gönderilerinde ve yolcuların valizlerinde 200 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonlarda, şüpheli kargo gönderilerinde ve yolcuların valizlerinde 200 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele kapsamında bilgi sistemlerinden yapılan analizlerde, şüpheli yolcular ve uluslararası kargo gönderileri tespit edildi. Havalimanının hem yolcu salonu hem de uluslararası kargo merkezi gözetim altına alındı.

Gerçekleştirilen ilk operasyonda kargo merkezinde bitki olarak beyan edilen eşyadan alınan numune Ankara'daki Gümrük Muhafaza Kriminal Laboratuvarına gönderildi. Geçen zaman zarfında ise eşyanın sevkiyatı durduruldu. Gelen sonuçlar şüpheleri haklı çıkarırken, bitki olarak beyan edilen toplam 180 kilogram ağırlığındaki eşyanın "Khat" cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi.

Yolcu valizlerinde de uyuşturucu tespit edildi

Yolcu salonundaki şüphelilerden birinin valizi önce bagaj x-ray cihazı ile sonra da narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Yapılan kontrollerde şüpheli yoğunluğa rastlanması ve dedektör köpeğin tepki vermesi üzerine valiz açılarak arandı. İran'dan gelen yolcunun valizinde gizli bölme içerisinde 2 kilogram eroin ele geçirildi.

Yine İran'dan gelen iki farklı yolcunun valizlerinde yapılan kontrolde toplam 18 kilogram esrar cinsi uyuşturucu tespit edildi.

Yapılan başarılı operasyonlarda ele geçirilen toplam 200 kilogram uyuşturucuya ilişkin 6 kişi gözaltına alınırken, soruşturmalar devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ticaret Bakanlığı Sabiha Gökçen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title