Haberler

Rutkay Aziz Mudanyalılarla Buluştu

Güncelleme:

Rutkay Aziz, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya'da; içinden barış, özgürlük, demokrasi ve adalet geçen dizelere hayat verdi.

Sanat hayatında sansür ve baskının arttığını belirten Rutkay Aziz mücadele mesajı verirken, Başkan Hayri Türkyılmaz, "Umut, Cumhuriyeti ilelebet yaşatacak olan bizlerin ekmeğidir. O ekmeği başkalarına yedirmeyeceğiz" dedi.

Mudanya Belediyesi'nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Haluk Çetin ile Mudanya Buluşmaları"nın ilk konuğu, Türk tiyatrosunun usta ismi Rutkay Aziz oldu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Mudanyalılarla buluşan usta oyuncu Rutkay Aziz programa, evinin önündeki arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giden gazeteci Uğur Mumcu'yu anarak başladı. Uğur Mumcu'nun "Sakıncalı Piyade" isimli kitabını tiyatroya uyarlayan Rutkay Aziz, "Uğur çok önemli bir insandı. Sakıncalı Piyade'yi sahnelerken oyun çalışması için pek çok kez bir araya geldik. Her an ölümü bekliyor gibi yaşıyordu. Büyük bir değerdi, onu katlettiler. Anısı önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum" dedi. Haluk Çetin'in müzikleriyle Nazım Hikmet, Ataol Behramoğlu gibi şairlerin dizelerine hayat veren Rutkay Aziz, okuduğu şiirleri barış, özgürlük ve adalete adadı.

"TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Hükümetin kültür ve sanatla ilgili duyarlılığının olmadığını, sansürün, baskının arttığını dile getiren Aziz, buna rağmen asla ümitsizliğe kapılmadığını vurgulayarak, "Demokrasi ve özgürlüğe, hukuk ve çağdaşlığa uyanana kadar kadar bu kavgamız devam edecek.
Nazım Hikmet'in de dediği gibi düşmana inat ümitle kavganın içinde olacağız. Mesele teslim olmamakta ve biz teslim olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler. Demokrasinin, özgürlüğün, hukukun, adaletin bayrağını 2019'da ülkenin her yerine dikeceğiz" diye konuştu.

"ÜLKENİN AYDINLIK GÜNLERİ YENİDEN YEŞERECEK"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiğimiz günden bu yana Mudanya'nın yıllarca bekleyip de kavuşamadığı sanatla Mudanyalıları buluşturmaya devam ediyoruz. Umut Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, barışseverlerin ekmeği, Ata'mızın dediği gibi bu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacak olan bizlerin ekmeğidir. O ekmeği başkalarına yedirmeyeceğiz. Korkması gereken biz değiliz korkması gereken onlar. Daha da korksunlar, ilk seçimde geldikleri gibi gidecekler ve ülkenin aydınlık günleri yeniden yeşerecek, Fırat'ın doğusunda da batısında da 365 gün din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin barış mutlaka gerçekleşecektir" dedi. Mudanyalılar; Rutkay Aziz'in şiirleri ve sohbeti, Haluk Çetin'in dinletisiyle, keyifli bir akşam geçirirken, etkinliğin sonunda usta sanatçıyı ayakta alkışladı.

Usta oyuncu Rutkay Aziz, Uğur Mumcu'nun katledilişinin 25. yıldönümünde, 24 Ocak'ta "Adalet Sizsiniz" adlı oyunuyla Mudanyalılarla yeniden buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hayri Türkyılmaz Rutkay Aziz Uğur Mumcu Mudanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title