Haberler

Rusya'nın işgal başlattığı Ukrayna, Türkiye'den yardım istedi: Boğazları Rus gemilerine kapatın

Güncelleme:

Devlet Başkanı Putin'in emriyle Rus ordusu sabah saatlerinde Ukrayna'nın Donbas bölgesine özel askeri harekat başlatırken, Kiev yönetiminin de karşılık vermesi sonrasında çıkan çatışmalarda 5 Rus uçağı düşürüldü, 8 Ukraynalı hayatını kaybetti. Yaşanan gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'den İstanbul ve Çanakkale boğazlarını Rus gemilerine kapatmasını ve Moskova'ya yaptırımlar dayatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Donbas'a operasyon başlatması sonrasında Türkiye'den Boğazları Rus gemilerine kapatmasını talep ettiklerini açıkladı.

"İLGİLİ TALEBİMİZİ TÜRK TARAFINA İLETTİK"

Bodnar, Türkiye'den İstanbul ve Çanakkale boğazlarını Rus gemilerine kapatmasını ve Moskova'ya yaptırımlar dayatılmasını talep ettiklerini söyledi. Ukraynalı elçi, "Hava sahasının, İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kapatılmasını istiyoruz. İlgili talebimizi Türk tarafına ilettik. Aynı zamanda Rus tarafına yaptırımlar dayatılmasını istiyoruz" dedi.

Rusya'nın işgal başlattığı Ukrayna, Türkiye'den yardım istedi: Boğazları Rus gemilerine kapatınUkrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar.

DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMADA DA "BOĞAZLAR" TALEBİNİ AKTARMIŞTI

Bodnar dün yaptığı açıklamada da, hukuki tanımıyla savaş başlaması halinde Türkiye'den Boğazları Rus gemilerine kapatmasını talep edeceklerini söylemişti. Bodnar, "Şuna inanıyoruz ki, geniş bir askeri istila veya Ukrayna'ya karşı askeri faaliyetlerin başladığı durumda - savaş de facto olmaktan çıkıp de jure* haline geldiğinde- Türkiye hükümetinden saldırgan devlete karşı Karadeniz boğazlarını kapatma ihtimalini değerlendirmesini talep edeceğiz" demişti.

TÜRKİYE BOĞAZLARDAN GEÇİŞİ DÜZENLEME HAKKINA SAHİP

Türkiye, 1936 tarihli Montrö Boğazlar Sözleşmesi uyarınca İstanbul ve Çanakkale boğazları üzerinde kontrol ve savaş gemilerinin geçişini düzenleme hakkına sahip.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Türkiye Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500

Yorumlar (22)

Melih Kılaç:

Ukrayna Batı'nın usakligini yaptı yıllarca biz Putinciyiz boğazlar Putin'e sonuna kadar kullandırılması icimizdeki Batı'nın kuklalarina inanmayın bu savaşta Putin sonuna kadar haklıdır arkadaslar

59
98
yanıtYanıtla
Ali Kılıç:

Boğazlar kapatılır montrö bunu taahhüt eder eder.

yanıt3
yanıt1
Doğuş:

Türkiyeyi bu savaşın içine çekme çabanız nedir. Kendi ülkenizin kararlarını bile batı ve abd veriyor bizden uzak durun.

141
9
yanıtYanıtla
bahri urut:

bogazlari kapatalim da rus lar sonra bize donsun ve istenen olsun ne malum bu ukranya isbirligi yapmadiklari cunku lozan anlasmasi biti gidiyor sonra yeniden bir savasin kurbani olub gine elimiz de ne var ne yok almasinlar bunlar belkide hepisi pilan kim bilir ukrayna komsu ulkeyle sonucta onlar da rus ca konusuyor yarisi rus ukrayna nin bu dunya kime guveneceksin

121
28
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Türkiyte'nin işi geçrekten zor. Bu krizden inşallah en az zararla atlatırız...

127
7
yanıtYanıtla
Eren Aladağ:

Turkiyeyi bulaştırmasanız olmaz kendi derdimiz kendimize yetiyor.ne haliniz varsa görün.

40
7
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

swap anlaşması yapalım

26
11
yanıtYanıtla
burakk:

Montreux boğazlar Sözleşmesinde ne yazıyorsa o yapılır. Sallayıp durmayın.

21
0
yanıtYanıtla
burakk:

Bundan sonra yıllarda artık; geçmişte imzalanmış ikili ve çok taraflı uluslararası anlaşmalar, tartışılır, geçersiz ya da "tanınmaz" hale gelecek ve büyük bir kaos başlayacak. Putin sadece kirli bir savaşı değil yeni ve uğursuz bir dönemi de başlattı.

18
1
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Rusya'nın hedefi Çarlık Rusyası'dır Ve en büyük engel Türkiye'dir.Bakmayın Putin'in Erdoğan'a yakın durmasına.Niyeti boğazlar üzerinden sıcak sulara yani Akdenize inmektir.Bu onların en büyük hayalidir.O yüzden bizi zerre sevmezler.

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title