Haberler
BBC

Rotterdam da Çavuşoğlu'na İzin Vermedi

Rotterdam Belediye Başkanı, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Cumartesi günü yapacağı konuşmaya izin verilmeyeceğini açıkladı.

Hollanda'nın liman kenti Rotterdam'ın Belediye Başkanı, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Cumartesi günü yapacağı konuşmaya izin verilmeyeceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, yaptığı açıklamada, "kendisine diplomatik dokunulmazlığı gereği saygıyla davranılacak ancak kamusal alanlarda böyle buluşmaları engelleyebilecek başka mekanizmalarımız var" dedi.

Reuters haber ajansında yer alan habere göre, haftasonu Avusturya ve İsviçre'de yapılması planlanan 3 politik etkinlik daha çeşitli gerekçelerle iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'daki miting iptallerine ilişkin "Nazi uygulamaları" benzetmesi yapmış, Almanya Başbakanı Merkel'den "bu benzetme kabul edilemez" açıklaması gelmişti.

Rotterdam'daki konuşması belediye tarafından engellenen Mevlüt Çavuşoğlu'nun cuma günü İsviçre'de yapmayı planladığı konuşma da emniyet yetkileri tarafından "güvenlik riski" gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Avusturya'nın Hoerbranz kentinde yapılması planlanan bir etkinlik ise "sahte gerekçe" gösterildiği iddiasıyla iptal edilmişti.

Avusturya'nın Wiener Neustadt kentinin de Pazar günü için planlanan etkinliği iptal için "bir gerekçe" bulmaya çalıştığı bildirildi.

Wiener Neustadt kentinin belediye başkanlığı sözcüsü, "yangın güvenliği" ile ilgili bir yönetmeliğin devreye sokulmaya çalışıldığını açıkladı.

BBC

Mevlüt Çavuşoğlu Avusturya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title