Haberler

Ricciardone'den Demokrasi Vurgusu

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ) yer alan Uzay Kampı Türkiye'nin kurucusu merhum işadamı Kaya Tuncer'in anısına 'Vizyon sahibi bir insan' müzesi açıldı.

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ) yer alan Uzay Kampı Türkiye'nin kurucusu merhum işadamı Kaya Tuncer'in anısına 'Vizyon sahibi bir insan' müzesi açıldı. Müzenin açılışı ardından düzenlenen Amerikan Bağımsızlık Günü resepsiyonunda konuşan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone her türlü yoğun çatışma ortamında bile müttefik olarak Türkiye demokrasisine güvendiklerini söyledi.

ESBAŞ içindeki Uzay Kampı Türkiye'nin kurucusu merhum Kaya Tuncer anısına oluşturulan "Vizyon sahibi bir insan" müzesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Kaya Tuncer'in eşi ve ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer'in de katıldığı törende çok sayıda davetli de nazır bulundu. Kaya Tuncer'in torunları Slyve ile Peri de gecenin ilgi odağı oldu.

Müzede yer alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve NASA astronotlarının Kaya Tuncer'e ilettikleri tebrik yazıları, Ellis Adası Şeref Madalyası ve Tuncer ailesinin fotoğrafları dikkat çekti. Müzenin açılışı töreni ardından Uzay Kampı bahçesinde düzenlenen Amerikan Bağımsızlık Günü resepsiyonuna geçildi.

TUNCER'İ TANIDIĞIMIZ İÇİN ŞANSLIYIZ

ABD Büyükelçisi Ricciardone Amerika ile Türkiye arasında dostluğun kutlandığı geceye geldiğini için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bu yıl bize sekizinci kez ev sahipliği yapan Mary Tuncer'e yürekten teşekkür ediyoruz. Gösterdiğiniz eşlik ve dostluktan çok mutluyuz. Sadece İzmirliler değil Amerikalılar olarak biz de Kaya Tuncer'i tanıdığımız için çok şanslıyız" diye konuştu.

TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE GÜVENİYORUZ

ABD eski Başkanlarından John F. Kennedy'nin 'Gerçekleri, yabancı fikir ve felsefeler ve rekabetçi değerleri Amerikan halkına göstermekten korkmayınız. Halkının gerçekleri ve yanlışları açık bir ortamda ayırt etmesinden korkan bir ulus kendi halkından korkan bir ulustur' sözünden alıntı yaparak konuşmasını sürdüren Ricciardone, her türlü yoğun çatışma ortamında dahi müttefik olarak Türkiye'nin demokrasisine güvendiklerini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Fikir cereyanları cebir, şiddet ve kuvvetle reddedilemez. Bilakis takviye edilir. Buna karşı en müessir çare gelen fikir cereyanına mukabil fikir cereyanı vermek, fikre fikirle mukabele etmektir' sözünden cesaret aldığını söyledi.

VALİ TOPRAK TEŞEKKÜR ETTİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Türkiye ile ABD arasındaki karşılıklı güven ve işbirliğine dayalı ortaklığı sürdürdüklerini söyledi. Toprak, "Bu konuda katkı sağlayan işadamlarına teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da güçlendiriyor" dedi.

DÜNYAYI İYİ BİR YER YAPMAYA ÇALIŞTI

Kaya Tuncer'in Uzay Kampı Türkiye'yi dünya gençliğine armağan ettiğini söyleyen ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, "Kaya Tuncer'in vizyonuyla ve çalışkanlığıyla daima dünyayı daha iyi bir yer yapmaya çalışan birisiydi" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Francis Ricciardone Kaya Tuncer İzmir Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title