Haberler

Ressam Tolga Boztoprak'ın "Figan" sergisi sanatseverlerle buluştu

Güncelleme:

Ressam Tolga Boztoprak'ın "Figan" isimli sergisi Beyoğlu Belediyesinin 2020-2021 sezonunun ilk sergisi olarak izleyiciyle buluştu.

Ressam Tolga Boztoprak'ın "Figan" isimli sergisi Beyoğlu Belediyesinin 2020-2021 sezonunun ilk sergisi olarak izleyiciyle buluştu.

Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in üstlendiği serginin açılışı Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Şen, pandemi döneminde yapılacak en değerli işlerden birinin sergi olduğunu, sürece dair bütün gerekliliklerin uygulanabildiği bir etkinlik olduğunu söyledi.

Tolga Boztoprak'ın her zaman kendini yenileyen bir sanatçı olduğunu aktaran Şen, "Tolga her zaman yüreğinin parçalandığı yerde duruyor. Diğer bütün işlerinde de insanlığın yaşadığı trajediler üzerinde gidiyor, bir nevi onlarla hesaplaşıyor. Aslında şu anda burada gördüğünüz eserleriyle bütün bu olumsuzlukların, insanın handikaplarının temeline inip, insanın tabiatla sürdürdüğü yarışın insanlığı ve geleceği getirdiği yere işaret ediyor." dedi.

Boztoprak sergide emeği geçenlere ve gelenlere teşekkür ederek, "Figan'da bir hüzün var, doğanın çığlığı var. Bizler de birey olarak hep eksiğiz. Bu eksikliği tamamlamak için, sizler de biraz sonra izleyeceğiniz, doğanın çığlığını, haykırışını çizmeye çalıştım. Daha önceki sergilerimde de yine toplumsal gerçekçilik üzerinde çalıştım." diye konuştu.

Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kübra Gülal da emeği geçenlere teşekkür ederek, "Pandemi sürecinde bir süre sanat galerimizdeki etkinliklere ara vermiştik. Bu arayı belki de bu dönemin manidar bir sergisi olarak 'Figan'la açmanın farklı da bir tevafuk olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sergi Boztoprak'ın "Kimsesiz"den "Mülteciler"e, "Anotolya"dan "Mülksüz"e sosyal sorunlara eğildiği serisini, daha da derinleştirerek, insanlığın doğaya karşı takındığı amansız saldırısına dikkati çeken son dönem eserlerinden oluşuyor.

Toplamda 34 eserin yer aldığı sergi 7 Aralık'a kadar izlenebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Beyoğlu Ressam Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title