Haberler

Renkli Kalemler Gazetesi Okuyucusuyla Buluştu!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Renkli Kalemler Projesi'nin 3'üncü dönem çalışması "Renkli Kalemler" gazetesinin okuyucuyla buluşmasıyla tamamlandı.

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile 8 yıldır sürdürülen "Okuyorum Oynuyorum" programı kapsamında hayata geçirilen Renkli Kalemler Projesi'nin 3. dönem çalışmaları, "Renkli Kalemler" gazetesinin okuyucuyla buluşmasıyla tamamlandı.

Üçüncü döneminde Antalya, Eskişehir, Şanlıurfa ve İstanbul'daki TEGV Eğitim Parklarında yürütülen projenin Şanlıurfa ayağında deneyimli gazeteci Günseli Özen Ocakoğlu çocuklara koçluk yaptı. Toplam 12 hafta süren eğitim ve hazırlık sürecinin ardından, manşet haberinden fotoğrafına kadar çocukların imzasını taşıyan Renkli Kalemler gazetesinde, çevreden ekonomiye birçok konuya değiniliyor.

'ONLAR DAHA ÇOCUK' HABERİ MANŞET OLDU

Renkli Kalemler gazetesinin Şanlıurfa baskısında çocuklar Şanlıurfa'nın çocuk işçiliği ile ilgili haber çalışmasını manşete taşıdı. Manşetin haricinde "Şanlıurfa'da Girişimci Bir Kadın", "Urfa'nın Sıra Geceleri", ve "Şanlıurfa'da Renkli Bir Gün", "Belediyeden Kütüphane Sözü" gibi başlıklar da gazetede yer aldı.

TEGV Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'nda 8 Haziran Pazartesi günü usta gazetecilerle son kez bir araya gelen çocuklar, geçirdikleri 12 haftalık eğitim süresindeki deneyimlerini koçları ile paylaşma imkânı buldu. Hazırlıklar sonrası çıkardıkları gazeteleri okuyucuyla buluşturmanın heyecanını yaşayan genç gazeteciler, başarılarını şenlik ile de kutlayarak keyifli saatler yaşadılar.

Çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak proje, önümüzdeki öğretim dönemlerinde Türkiye'nin farklı illerinde bulunan TEGV Eğitim Parklarında devam edecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yapı Kredi Bankası Eskişehir Antalya Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title