Haberler

Renault RS27, F1 Avustralya Pistinde İz Bıraktı

Güncelleme:

F1 sezonu Avustralya Grand Prix'iyle açıldı.

Formula 1 için üretilen efsane Renault motorlarının son versiyonu RS27 V8 ile yarışan Red Bull Racing takımı, Avustralya Grand Prix'ini ikinci sırada tamamladı. RS27 ile yarışan takımların gösterdiği performans Renault'un F1'deki başarısını perçinledi.

Renault'un ünlü RS27 V8 motoruyla yarışan Red Bull Racing'den Sebastian Vettel, yarışı ikinci sırada bitirdi. Geçtiğimiz yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel, yarışı Jenson Button'un 2,1 saniye arkasında ve üçüncü gelen Lewis Hamilton'un iki saniye önünde tamamladı. Vettel'in Red Bull Racing Renault'daki takım arkadaşı Mark Webber, evindeki Grand Prix'de en yüksek dereceyi yaparak yarışı dördüncü bitirdi ve Red Bull-Renault'a toplam 30 puan kazandırdı.

Williams Renault F1 Takımı, RS27 ile oldukça rekabetçi bir ilk hafta sonu yarışı geçirdi. Pastor Maldonado sekizinci sırada üstün bir başlangıç yaptı ve en son tura kadar ilk on içerisinde yarıştı. Venezüellalı yarışçı sırlamada altıncı sıradaydı ancak Fernando Alonso'nun Ferrari'sini yakalarken attığı spin, damalı bayrağa sadece bir kaç viraj kala bariyerlere çarpmasına neden oldu. Bruno Senna ilk turda kendisini pist dışına atan bir kaza yaşadı, ancak yeni şaseli motor paketine katkı sağlayacak şekilde piste geri dönebildi. Ne yazık ki, 53. turda, Felipe Massa ile yaptığı kaza nedeni ile oluşan hasarın fazla ciddi olmasından dolayı yarışı zamanından önce bitirmek zorunda kaldı.

Yine Renault RS27 ile desteklenen Lotus F1 Takımı, etkili bir genel hafta sonu performansı gösterdi ve Romain Grosjean E20'yi üçüncü pozisyona yerleştirdi. Fransız yarışçı, yarışın ikinci turunda, arkasından çarpılarak çakıl taşlarına doğru itildi. Darbe, ön sağ süspansiyonunun kırılmasına ve yarışçının o noktada yarıştan çekilmesine neden oldu. Kimi Raikkonen yarışın başlangıcında bulunduğu on yedinci sıradan yarışın sonuna kadar yedinci sıraya kadar yükseldi ve takımına değerli bir altı puan kazandırdı.

Caterham Renault F1 Takımı, ortada yarışan Heikki Kovalainen ve Vitaly Petrov ile yarışta iyi bir performans sergiledi. Ancak Vitaly, 36. turda direksiyonunda bir sorun meydana gelmesi nedeniyle yarıştan çekildi ve 41. turda, Heikki'nin tekerlek çubuğunda bir aksaklık şüphesi, takımının daha fazla hasar almasını engellemek üzere önleyici bir duruş yapmasına neden oldu. Tüm aksiliklere rağmen ilk yarışın sonunda Renault motorları, Avustralya Grand Prix'sinde tam 36 puan topladı.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Avustralya Formula 1 Renault Otomobil Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title