Haberler

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Görevi Prof. Dr. Hoşcoşkun'a Devretti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, düzenlenen törenle görevi Prof.Dr. Candeğer Yılmaz'dan görevi devraldı.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, düzenlenen törenle görevi Prof.Dr. Candeğer Yılmaz'dan görevi devraldı. 8 yıllık görev süresince yaptıklarına değinen Prof.Dr. Yılmaz, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Rektör Prof.Dr. Hoşcoşkun, konuşmasında 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Valilik'te bulunduğunu anlatırken, Türkiye'nin bir daha böyle acılar ile karşılaşmamasını diledi.

Ege Üniversitesi Rektörlük binasındaki törene geldiğinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, uzun süre kutlamaları kabul etti. Prof.Dr. Hoşcoşkun daha sonra töreninin yapılacağı salona geçti. Buradaki törene Ege Üniversitesi'nin 12'nci Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, rektör yardımcıları ve senato üyeleri katıldı. Prof.Dr. Hoşcoşkun'u karşılayan gruptakilerden bazıları salona girmek istedi. Prof.Dr. Yılmaz, Ege Üniversitesi'nin geleneklerini yaşatmak istediklerini bu nedenle davetli olmayanların salonu boşaltmasını istedi. Daha sonra konuşmaya başlayan Yılmaz, 8 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmalara değindi. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Prof.Dr. Yılmaz, şöyle dedi:

"Bugün Ege Üniversitesi 8 yıl sonra devir teslim törenine daha şahitlik ediyor. Ege Üniversitesi'nin 12'nci ve ilk kadın rektörüyüm, onur, şerefle Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasinin Ege Üniversitesi'ni oluşturduğu geleneklerle birlikte 8 yıl geçirdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin 4'üncü sırada kurulmuş üniversitesi Ege Üniversitesi'nin en önemli özelliği; Mirasa sahip çıkması. Adaleti, liyakati, insana verdiği değeri birlikte olma duygusunu vatana, millete, Ege Bölgesi'ne olan sorumluluklarını hiç unutmamasıdır. 8 yıl boyunca bazı kurallardan vazgeçmedik. Senatoyu her konuda katkı katılım fikir alma olarak kullandım. Gerekli olmadığı halde her konuyu senatoya getirdim. Senatomuzu internetten canlı yayınladık. 8 yıl boyunca yaptığımız işleri belgelemek için çalışmalar yaptık. 100'e yakın eser bastık, bunların çoğu ilklerdi. Bunların toplamı 16 bin 900 sayfalık birikim ve veri tabanı oluşturdu. Her başlangıcın bir sonu vardır. Bu devir töreniyle emekli oluyorum, bayrağı öğrencim aynı zamanda arkadaşıma devrediyorum. Beni ben yapan Ege Üniversitesi'dir. Ege Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır. 8 yılda 129 patent aldık, 70 binin üzerinde bir aileyiz ve hedeflediklerimizi tamamlamaya çalıştık. 280 bin metrekareden fazla yeni alan oluşturduk. Ben üniversiteyi, insanları ortalama yapmayan yerler olarak gördüm. Değişikliklerin önünü açan yerler olarak paylaştım. Üniversiteyi her zaman etik, estetik ve erdem temelinde yükselen bir kurum olarak söyledim."

Rektör Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini, o zor ve sıkıntılı gecede valilikte olduğunu anlattı. Konuşmaların ardından Rektör Hoşcoşkun, Prof. Dr. Yılmaz'a plaket ve çiçek verdi. Prof. Dr. Yılmaz, Rektörlük cübbesini Prof. Dr. Hoşcoşkun'a giydirdi. Törenin ardından yeni ve eski rektörle senato üyeleri bina önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ege Üniversitesi Cüneyt Hoşcoşkun Candeğer Yılmaz Politika Güncel Haberler

title