Haberler

Rektör Güven'den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98'inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Osmanlı İmparatorluğun parçalanmasıyla Türkleri bulunduğu coğrafyadan, Anadolu'dan atmaya ve yok etmeye çalışan düşman ülkelere karşı büyük bir mücadeleye girişen Türk milletinin, 23 Nisan 1920'de TBMM'ni kurarak egemenliğini tüm dünyaya duyurduğunu hatırlatan Rektör Güven mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk Milleti için bağımsızlık ve egemen yaşam her şeyden önemlidir. Tarih boyunca çok sayıda devlet kuran Büyük Türk Milleti hiçbir zaman başka ülkelerinin boyunduruğuna girmediği gibi, sürekli egemen yaşamı kendisine yaşam biçimi seçmiştir. Türlü oyun ve savaşlarla tarih boyunca milli birlik ve bütünlüğünü, egemenliğini bozmaya çalışan düşmanlara her seferinde gereken dersi veren Milletimiz, bundan sonra da ülkemiz düşmanlarına ders vermeye devam edecektir.

Milli mücadelenin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920'de sadece Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmakla kalmamış, 1 yıl sonra '23 Nisan' gününün çocuk bayramı olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra ise Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. O günden bugüne coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sadece ülkemiz değil tüm dünya çocuklarına Atatürk'ün en büyük armağanıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıldönümünde tüm çocuklarımızın bayramlarını kutluyor ve neşelerinin bol olmasını temenni ediyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muhammet Güven 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title