Haberler

Rektör Gönüllü İnşaatları İnceledi

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, merkez külliye içerisinde yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve cami inşaatlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, merkez külliye içerisinde yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve cami inşaatlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Temeli 2017 yılının Nisan ayında atılan İslami İlimler Fakültesi binasının inşaatında yüzde 70'in tamamlanırken, 10 bin 185 metrekare kapalı alana sahip binanın 2019 yılında eğitim, öğretime hazır hale gelmesi bekleniyor. İslami İlimler Fakültesi binasında 300 kişilik konferans salonu, 2 adet 100 kişilik amfi, 10 adet 70 kişilik sınıf, 2 adet yabancı dil laboratuvarı, kantin, toplantı salonları, akademik ofisler, kapalı-açık otopark, bay-bayan mescit bulunuyor.

Merkez Külliye içerisinde bulunan Mühendislik Fakültesi karşısına inşa edilerek tamamlanan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının devam eden ince işlerinin de tamamlanarak bu yıl hizmete girmesi bekleniyor.

14 bin 393 metrekare kapalı alana sahip olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni binasında 38 derslik, 9 atölye, 10 laboratuvar, 22 akademik personel odası ve 30 araçlık otopark yer alıyor. Merkez Külliye içerisinde tahsis edilen 10 bin metrekarelik alan içinde 750 metrekarelik oturma alanına sahip olarak inşası tamamlanan Üniversite Camisinin de devam eden ince işlerinin ardından bu yıl hizmete açılması bekleniyor.

Bodrum katı dahil 4 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Adıyaman'ın en büyük camisi olma özelliğine sahip Üniversite Camisi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezi olarak inşa edildi. 28 metrelik tek minareli olarak inşa edilen cami, çevresindeki okuma ve sohbete imkan veren alanları ile birlikte ayrı bir külliye hüviyetinde sahip olacak.

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesindeki inşaatları yerinde inceleyen ve çalışmaları denetleyen Rektör Gönüllü, "Adıyaman Üniversitesi akademik başarılarının yanında fiziki altyapısını da tamamlayarak adından sıkça söz ettirmektedir" dedi.

İnşaatları yerinde inceleyen Rektörü Gönüllü,"Eğitim, öğretimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için ortam da önemlidir. Uygun şartlardaki ortamın sağlanması için gerekli yatırım kararlarını alarak hükumetimizin desteğiyle de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adıyaman Üniversitesi gerekli tüm altyapısını tamamlamış ve sürekli gelişen, kendini yenileyen bir Yüksek Öğretim kurumudur. Bu, halkımız nezdinde de karşılık bulmaktadır ki bu sebeple tercih edilebilirliğimizi artmakta, programlarımızın kontenjanları her sene dolmaktadır. Yaptığımız çalışmalarla sürekli üniversitemizi yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Mustafa Talha Gönüllü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title