Haberler

Rekortmen Kırkpınar Ağasına, Davullu-zurnalı Karşılama

EDİRNE'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin iki altın kemerli tek ağası Seyfettin Selim, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindekilerle birlikte kentte davul zurna ile karşılandı.

EDİRNE'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin iki altın kemerli tek ağası Seyfettin Selim, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindekilerle birlikte kentte davul zurna ile karşılandı. Gürkan tarafından boynuna ikinci altın kemeri takılan ağa Selim ve protokol üyeleri, daha sonra Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin'in mezarlarını ziyaret ederek dua edip çiçek bıraktı.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, güreşler resmi törenlerle başladı. Minik pehlivanlar çayıra çıkarken, Kırkpınar ağası işadamı Seyfettin Selim, kentte davul ve zurnalarla karşılandı. Kırkpınar'ın geleneklerinden biri olan ağa karşılaması için Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile eski ağalarında aralarında bulunduğu protokol üyelerinin yer aldığı kortej, belediye binasından Talatpaşa Caddesi'ne kadar yürüdü.

Kırkpınar ağası Selim ise caddenin karşı yönünden davullar eşliğinde yürüdü. Gürkan, geçen yıl ağalık ihalesini 400 bin lira ve Şehit Ailelerine Derneği'ne vermek üzere 100 bin lira bağışla kazanarak ikinci kez altın kemerin ebedi sahibi olan işadamı Seyfettin Selim'i karşılayıp boynuna ikinci altın kemerini taktı. Karşılama sırasında Kırkpınar'ın efsane cazgırı Şükrü Kayabaş da maniler okudu.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, işadamı Seyfettin Selim'in 656 yıllık Kırkpınar'ın iki altın kemerli tek ağası olduğunu ifade ederek, "İkinci altın kemeri size takmak bana, taşımak size nasip oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Yağlı güreşler büyük milletimizin, Türk milletinin gücünü, cesaretini, disiplin ve yiğitliğini ortaya koyan en önemli ata sporumuzdur. Binlerce yıllık geleneği olan yağlı güreşlere ev sahipliği yapmak, yağlı güreşlerin olimpiyatını Edirne'mizde, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin serhat şehrinde düzenliyor olmak bizler için büyük onurdur. 656 yıldır devam eden geleneğin, geleneklerini koruyarak, ağalığını, başpehlivanlığını, davul-zurnasını, cazgırlarını koruyarak devam ettirmek en büyük hedefimizdir" dedi.

Kırkpınar ağası işadamı Seyfettin Selim ise Kırkpınar ağası olarak 656'ncı güreşlerin, centilmenlik içerisinde geçmesini diledi. Selim, "Ağalıkta elimden geleni yaptım, şimdi aday olacak 20 aslan var ağalık yapacak. Hepsine yakışır, ağalığı ağa gibi yapanlara teşekkür ederim" dedi.

Başkan Recep Gürkan ve Ağa Selim, davul zurna eşliğinde yürüyerek belediye binasına gitti. Edirne Valisi Günay Özdemir, Başkan Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Kırkpınar eski ağalarının da yer aldığı yürüyüş korteji bando eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

PEHLİVANLAR MEZARLIĞINA ZİYARET

Atatürk Anıtı'nda çelenk konulmasından sonra kortej Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarlarını gitti. Mezara çelenk bırakılmasının ardından dualar okundu. Protokol üyeleri mezarlara çiçekler bıraktı.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediye Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk Recep Gürkan Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title