Haberler

Ramazan Toy'un Ailesi, Başbakan'a Düğün Davetiyesi Gönderdi

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu'nun, "Ne zaman dağda öleceği belli olmayan bir çocuk dağdan indi ve bir düğünle evleniyor" sözleriyle gündeme gelen Toy'un ailesi, Başbakan'a davetiye gönderdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun New York ziyaretinde çözüm süreci ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklama ile gündeme gelen Ramazan Toy'un ailesi, Başbakan Davutoğlu'na düğün davetiyesi gönderdi.

BAŞBAKAN NEW YORK'TA ANLATTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu New York ziyaretinde çözüm süreci ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Diyarbakırlı anne dağdan inen çocuğunu evlendiriyor, düğününe beni de davet etti. Bu düğüne katılmayı isterdim. Ne zaman dağda öleceği belli olmayan bir çocuk dağdan indi ve bir düğünle evleniyor" demişti.

IŞİD'E KARŞI SAVAŞTI

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasında sözünü ettiği Ramazan Toy, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yoğunca köyünden 2014 yılının Mart ayında Kobani'ye geçerek burada YPG sayfalarında IŞİD'e karşı savaştı. 25 Ekim'de Kobani'de yaralanıp Suruç ilçesine getirilen ve ailesine teslim edilen Ramazan Toy, 19 Mart'ta evleniyor.

DAVETİYEYİ TESLİM ETTİLER

Ramazan Toy'un ailesi, Başbakan Davutoğlu'nun davetiyesini AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik'e teslim etti. Baba Abdurrahman Toy, mutlu olduğunu söyleyerek, "Biz mutluyuz, oğlumuzu Mart 19'da evlendiriyoruz. Düğünümüze Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu, Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar ve Zeynep Karahan'ı davet ettik. Bu çözüm süreci inşallah hızlı devamlı çalışması istiyorum. Ne dağdaki kalsın ne de cezaevlerinde kimse kalsın. Umut, bir şekilde herkes bizim gibi çocuklarına kavuşsun. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Devlette diğer tarafta başarılı bir şekilde devam etmesini istiyorum. Başbakanımızı düğünümüze davet ediyorum. Herkesin çocuklarının böyle gelmesi için Başbakanımızın herkesin düğününe destek vermesini istiyorum. Başbakanımızdan oğlum için her konuda yardım etmesini istiyorum" dedi.

ANNE TOY: ANNELER AĞLAMASIN

Oğlunun sağ salim eve dönmesine sevinen anne Güleser Toy ise, "Ben öncelikle bunu diyorum, oğlum Ramazan gibi, anneler benim gibi mutlu olsun. Dağda kimse kalmasın, cezaevlerinde kimse kalmasın, çözüm süreci olsun, adalet olsun. Kardeş bacı gibi olsun herkes. Allah kimsenin gözünü yollarda bırakmasın. Barış olsun, anneler ağlamasın. Ben acıları gördüm" diye konuştu.

"SÜRECİN MEYVESİNİ ALABİLİYORUZ"

Aileyi ziyaret eden AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, ailenin sevincine ortak olduklarını söyleyerek, "Bizim en çok mutlu olduğumuz konu Ramazan kardeşimizin ayın 19'unda evlenmesiyle ilgili bir gelişme oldu. Toplumla bütünleşme ve aile kurma adına da bir girişim olmuştur. Ailesi bugün bizi davet ettiler, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun davetiyesini almak için geldik. Çözüm sürecinin artık meyvesini alabiliyor olmamız, bu mutlu edebilecek bir durumdur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ramazan Toy Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

Kürt Cemal:

Allah mutlu mesut etsin seni yiğit Kürt çocuğu!. . . .

17
15
yanıtYanıtla
keko:

evlendiği kız kesin güpgüzel çıtır bir türk kızıdır türk kızları kürtlere hastaaa :D

9
22
yanıtYanıtla
cCc ALP_ER cCc Mobil-ANDROID:

DOGRU YOLU BULAN KÜRTLERE NE MUTLU pkk NİN TUZAGINA DÜŞMEYİN.

21
6
yanıtYanıtla
EyupMobil-IOS:

Ulan bide analar aglamasin edebiyati yapiyorlar . Adam gibi yasasaniz kimsenin anasi aglamaz.

13
8
yanıtYanıtla
berkaymobilWeb@haberler.com:

Kürt halkının kahraman evladı

14
5
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Başbakan pkk nın kankisi bir sakınca yok gidebilir işiden öncede TSK ya karşı savaşıyorlardı ama yazılmıyor ak koyun oldular

9
8
yanıtYanıtla
adem:

keşke ölseymiş

10
6
yanıtYanıtla
35mobilWeb@haberler.com:

Pkknın artk dagda işiyo artk aramzda geziyor katiller

11
4
yanıtYanıtla
adaletiniz batsınmobilWeb@haberler.com:

adam yurt dışında savaşmış insan yaralamış veya öldürmüş .. Yurtdışında cinayet işledi diye suç değilmi yani .. Olurmu böyle ben geldim deyip elinikolunu sallayarak ortalıkta dolaşsın

9
3
yanıtYanıtla
BAWERmobilWeb@haberler.com:

Xeyr we si bo.biji kurd agit.

4
8
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title