Haberler

Pyd Lideri Köln'deki Mitingde Fırat Kalkanı Operasyonu'nu Eleştirdi

Dha DIŞ HABER - PYD lideri Köln'deki mitingde Fırat Kalkanı Operasyonu'nu eleştirdiHakan Aytaş Köln, 3 Eylül, (DHA) - Almanya'daki mitingde Türkçe konuşan PYD Lideri Salih Müslim, ne Türkiye'nin ne de Rojava'nın parçalanmasını istediklerini söylerken, diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'nu eleştirdi.

Dha DIŞ HABER - PYD lideri Köln'deki mitingde Fırat Kalkanı Operasyonu'nu eleştirdi

Hakan Aytaş Köln, 3 Eylül, (DHA) - Almanya'daki mitingde Türkçe konuşan PYD Lideri Salih Müslim, ne Türkiye'nin ne de Rojava'nın parçalanmasını istediklerini söylerken, diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'nu eleştirdi.

Almanya'nın Köln kentinde, terör örgütü PKK'ya yakın derneklerin çatı kuruluşu olan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi NAV-DEM'in öncülüğünde düzenlenen mitingde konuşan PYD Lideri Salih Müslim, 'Hiçbir zaman ne Türkiye'nin ne Rojava'nın parçalanmasını isteriz dedi. Kürtçe ve Arapça yaptığı konuşmasından sonra Deutzer Erft Meydanı'ndaki kalabalığa Türkçe seslenen Müslim, kardeşlik istediklerini ifade etti. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Lideri Salih Müslim, AK Parti Hükümetini ise sert dille eleştirdi.

'Çocuklarımızın kanını veriyoruz

Sözlerine, 'Biz Türkiye halklarına hiçbir zaman karşı olmadık, düşman da olmayacağız diye başlayan PYD Lideri Salih Müslim şunları söyledi 'Bizim istediğimiz halkların birliğidir, halkların kardeşliğidir, halkların dostluğudur. Bunu tarihi olarak yazıyoruz; çocuklarımızın, şehitlerimizin kanlarıyla yazıyoruz; herkes bunu bilsin. Onun için iki kelime bu Kürt halkını düşman göstermek isteyenlere söylüyorum. Biz kardeşlik için, arkadaşlık için, dostluk için Rojava'da çocuklarımızın kanını veriyoruz. Sen ne yapıyorsun kalkıp da DAEŞ'e yardım ediyorsun.

Onlar da DAEŞ gibi olacaktır

Belki bir zamanlar her şey kapalıydı. Ama bugün her şey açık oynuyor. DAEŞ başaramadı diye kendisini içeri attı. Onlar da DAEŞ gibi olacaktır, hiç merak etmeyin. Bunlar hiçbir zaman haklarını hukuklarını bilmiyorlar. Bunlar Türkiye halklarının başına çökertmişler, her şeyi çalıyorlar, hırsızlık yapıyorlar, bunlar DAEŞ'i besliyorlar. Onun için bunlar kardeşlikten güzel şeylerden anlamazlar. Güzel şeylerden, demokrasiden anlayanlar, kardeşlikten anlayanlar biziz ve biz bunun faturasını da veriyoruz. İkide bir kalkıp, 'Bunlar bölücüdür, bizim için tehlikedir, şöyledir, böyledir' bu laflar artık inandırıcı değildir. Bizim umudumuz kimse inanmasın bunlara. Biz kardeşlik için çalışıyoruz, dostluk için çalışıyoruz, hiçbir zaman ne Türkiye'nin ne Rojava'nın parçalanmasını isteriz. Rojava hiçbir zaman Türkiye halklarına tehlike olmamıştır ve olmayacaktır. Halklar dost olacaktır. Ama Türkiye'yi soyanlar, onlar korkuyorlar Rojava'dan. Onun için kimseyi kandıramazlar.

Salih Müslim, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Suriye'yi daha da karıştıracağını iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Müslim Türkiye Rojava Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title