Haberler

Pusula Hile Denetim Sigorta Suistimallerine ''DİKKAT'' Diyor

Güncelleme:

Pusula Hile Denetim Danışmanlığı, şirket dışı suistimalin en fazla görüldüğü sektörlerin başında sigortanın geldiğine dikkat çekiyor.

Avrupa Sigorta ve Reasürans Federasyonu (CEA) verilerine göre sigorta şirketleri suistimallerin sadece yüzde 5-15'lik kısmını saptayabiliyor.

Türkiye'nin ilk şirket dedektifi olarak tanınan, Pusula Hile Denetim Danışmanlık'ın Kurucusu Fikriye Aslan; günümüzde yaşadığımız iş kazaları, deprem, doğal afetler, sağlık problemleri, ölümlü ve yaralanmalı kazaların sigortanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattığını söylüyor. Fikriye Aslan; ''Bütün bu istenmeyen durumlarla karşılaştığımızda, hasarları en asgari düzeyde atlatmayı düşünerek sigorta yaptırmayı öncelikle düşünürüz.Bu düşüncemizi icraate geçirme aşamasında maalesef hem sigorta ettiren, hem de sigorta eden farklı hile yöntemlerine başvurabiliyor. Amacı zararlarımızı tazmin etmek olan sigorta poliçeleri bazı zamanlarda amacına ulaşamadan veya tam anlamıyla zararı karşılayamadan yok olup gidiyor.Sigorta suistimallerine başvuranlar ise, Türk Ceza Kanunu'nun ''Nitelikli Dolandırıcılık'' başlıklı 158' inci maddesi kapsamında yargılanıyorlar.''

Sertifikalı Hile Denetim Uzmanları Vakfı ACFE'nin 2012 Global Araştırma Raporuna göre sigorta sektöründe suistimaller, en çok %31 ile fatura hilelerinde, %27 oranında yolsuzluk, %17 oranında çek tahsilatında görülüyor.
Pusula Hile Denetim Danışmanlığı, zararları en aza in

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title