Haberler

Proje ve Yapım Büyükşehirden Onay Baybatur'dan

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2014 yılında hazırladıkları Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi'nin, 2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mimari fonksiyon yönüyle uygun görülmediği gerekçesiyle reddedildiğini belirterek, "Aynı projenin bugün AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur tarafından onaylatılması nedeniyle şaşkınlık ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz" dedi.

Uzun yıllardır eğitim hizmeti veren ve tartışmalara neden olan Ali Rıza Çevik İlkokulunun yenilenmesi ve aynı zamanda bölgeye otopark kazandırılması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hazırlanan ancak o tarihlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mimari fonksiyonları nedeniyle onaylanmayan Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, açıklamalarda bulundu. Projenin gelişim sürecini aktaran Ergün, "25 Kasım 2014 tarihinde bitirdiğimiz projeyi 1 Aralık 2014 tarihinde dönemin valisi Erdoğan Bektaş'a sunarak, kendisinden uygun görüş aldık. 3 Şubat 2015 tarihinde de Milli Eğitim Bakanlığına onay alınmak üzere yazı yazıldı. Yine Şubat ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına giderek projemizin sunumu yapıldı. Gerek telefon ile gerekse yazışmalarla sık sık projenin takibi yapıldı. Ancak 2 Mart 2016 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurumumuza iletilen yazıda ilgili projenin mimari fonksiyon yönünden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülmediği iletildi" dedi.

Yıllardır gerek Manisa kamuoyu, gerekse de ilgili kurumlara projenin kent için önemini anlattıklarını dile getiren Başkan Ergün, "Projemiz bakanlık tarafından reddedildiğinde de aynı görüşteydik. Aynı projenin bugün AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur tarafından bakanlığa onaylatıldığında da aynı düşüncedeyiz. Çocuklarımızı depreme dayanaksız binalarda eğitim görmeye mahkum edemeyiz. Manisamıza çocuklarımızın güvenle eğitim görebileceği yeni bir okul ile şehrimizin ihtiyacı olan 410 araç kapasiteli yeni bir otopark kazandıralım. Biraz geç de olsa projenin aynı şekilde onaylanması bizleri hem şaşırttı, hem de sevindirdi" ifadelerini kullandı.

"Kazanan Manisa oldu"

Projenin onaylanmasıyla birlikte Manisa'nın güzel bir proje kazanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Sayın Murat Baybatur'un basın toplantısında sunduğu görseller büyükşehir belediyemiz tarafından hazırlanan projenin görselleridir. Projemizin kabul görmesi bizi ayrıca mutlu etti. Büyükşehir belediyemiz tarafından okulun yapımı ve üst yapı çalışmaları için hayırseverlerle istişareler yapılmıştır. Manisa için önem arz eden böylesi güzel bir projenin kente kazandırılması noktasında katkıda bulunan Murat Baybatur'a teşekkür ederiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Baybatur Cengiz Ergün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title