Haberler

Prof. Dr. Recep Şentürk: Öğrencilerimizin Tamamı Yüzde 100 Burslu ve Doluluk Oranımız Yine Yüzde 100

ÜNİVERSİTE yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla bu yıl ilk kez eğitim hayatına başlayacak olan İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. İHÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Türkiye'de yüzde 100 doluluk oranına ulaşan 5 üniversiteden biri olarak en büyük farklarının tüm öğrencilere yüzde 100 burs imkanı sunmak olduğunu bunun sonucunda da öğrenci başarı oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

İbn Haldun Üniversitesi'nin  ilk eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerinin yüzde 100 burslu kabul etmesinin sağladığı faydalara değinen İHÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, "Genellikle üniversitelerde büyük bir sorun yaşanıyor. Bir yanda yüzde 100 burslu olan çok başarılı öğrenciler var. Bir de parasını ödeyerek düşük puanlarla gelmiş olan daha az başarılı öğrenciler var. Bunlar aynı sınıfta ders görüyorlar. Bizim üniversitemizde böyle bir sorun olmayacak. Tamamı yüzde 100 burslu, tamamı çok başarılı öğrenciler olacak. Bence bu, yüzde 100 doluluk oranı sağlamaktan daha önemli bir başarıdır. Sadece yüzde 100 doluluk değil aynı zamanda en üst tabakadan öğrenci almayı başardık. Şu anda üniversitemize en düşük öğrenci 30 bin sıralamasıyla geliyor. Bu, yeni kurulan bir üniversite için çok büyük bir başarı" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ SOSYAL BİLİMLERDE DOĞU-BATI MUKAYESELİ EĞİTİM ALACAK"

"İbn Haldun Üniversitesi'nin en büyük farklarından biri; öğrencilerinin Doğu-Batı mukayeseli eğitim alacak olmaları" diyen Prof. Dr. Şentürk, "Tanıtım döneminde eğitimimizi ön plana çıkarttık. 'Sosyal bilimleri Türkiye'deki birçok üniversitede verildiği gibi Batı sosyal bilimlerini buraya aktararak yapmak yerine mukayeseli şekilde vereceğiz' dedik. Bu, bir öğrenci için çok cazip bir şey. Sırf Batı sosyal bilimlerini öğrenmek istiyorsa diğer üniversitelere gidebilir. 'Ancak mukayeseli şekilde aynı zamanda Türk düşüncesiyle, İslam düşüncesiyle de öğrenmek istiyorsa bizim üniversitemize gelsin' dedik. Öğrencilerimiz Batı sosyal bilimlerine mahkum olmayacak. Bu bence çok önemli bir farklılık. Kafası çalışan, zeki, başarılı öğrenciler için bu çok cazip bir şey" diye konuştu.

"3 DİLLE MEZUN OLMA İMKANI"

İbn Haldun Üniversitesi'nde 3 dil imkanı sunduklarını ve bunun başka hiçbir üniversitede uygulanmadığını söyleyen Prof. Dr. Şentürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yine yabancı dilleri vurgulamamız öğrenciler için çok cazip bir şey. Bir öğrenci Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 3 dili çok iyi öğrenmiş bir şekilde üniversiteden mezun olacak. Bunu da şu anda başka hiçbir üniversite sunmuyor. Diğer taraftan bizim bunu sadece reklam için söylemediğimizi göstermek için hazırlık sınıflarımız 10'ar kişiden oluşacak diye baştan ilan ettik. Bu da öğrenci için bir garantidir. 10 kişilik hazırlık sınıflarında bunu öğreteceğiz. Bununla da kalmayıp Türkiye'de kronik hale gelen bu yabancı dil meselesini aşacağımızı göstermek için İngilizce hazırlığı başarıyla tamamlayan öğrencilerimize Malezya, Amerika, İngiltere gibi ülkelerde İngilizce eğitim imkanı sunacağız. Arapça için de Arapça konuşulan ülkelerde Arapça eğitim imkanı sunacağız."

LİSANSTA YÜZDE 35 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

Uluslararası öğrenciler konusunda da iddialı olduklarını söyleyen Prof. Dr. Şentürk, "Biz şu anda Türkiye'de uluslararası öğrenci oranı en yüksek olan üniversiteyiz. Lisansta yüzde 35 oranında uluslararası öğrenci olacak. Tabi öğrencilerimizin de uluslararası bir ortamda eğitim görmelerini sağlayacağız" dedi.

YÜZDE 75'İ MASTER VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ OLACAK

Üniversitenin bir sosyal bilimler üniversitesi olduğunu söyleyen Şentürk, sözlerini şöyle noktaladı:

"İbn Haldun Üniversitesi bir sosyal bilimler üniversitesi. Burada Tıp ve Mühendislik eğitimi olmayacak. Tamamen sosyal bilimlerde ihtisaslaşmış bir üniversite olacağız. Zaten bizi öne çıkaran hususlardan bir tanesi de bu. Özellikle sosyal bilimler alanında çalışmak isteyen öğrenciler sosyal bilimlerde ihtisaslaşmış bir üniversiteyi tercih ediyorlar. İbn Haldun Üniversitesi aynı zamanda bir lisansüstü üniversite olacak. Çünkü öğrencilerimizin yüzde 75'inin master ve doktora öğrencisi olmasını istiyoruz. Yani biz maksimum 5 bin öğrenci ile bir butik üniversite olmayı planlıyoruz. Bunun 4'te biri lisans öğrencisi olacak, 4'te üçü ise master ve doktora öğrencisi olacak. Biz lisansta büyümeyi planlamıyoruz. Genellikle Türkiye'de üniversiteler hep yeni bölümler açarak yatay büyümeyi hedefler. Biz master ve doktora bölümlerini daha fazla açarak dikey büyümeyi hedefliyoruz. Bu dikey büyüme modeliyle yeni bir yaklaşım benimsiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Şentürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title