Haberler

Prof. Dr. Özlü önlemleri azaltanları açık açık uyardı: Vaka artışı sürerse tedbirler döner

Güncelleme:

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son 2 günde artan günlük vaka sayılarıyla ilgili olarak uyarılarda bulundu. Özlü, "Vaka sayılarındaki artış sürerse tedbirler döner. Geçmiştekilerle aynı olmasa da farklı tedbirler alınacaktır" şeklinde konuştu.

Bir hafta önce 700'lere kadar inen ancak son 2 günde büyük artış görülen koronavirüs günlük vaka sayıları, uzman isimleri endişelendiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bu dinamik bir süreç, 'salgın geçti gitti' diye bir şey yok. Eğer artış korkulan şekilde olursa, aynı olmasa da farklı tedbirler alınacaktır" dedi.

Türkiye, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesini etkin bir şekilde sürdürse de son 2 günde gelen raporlar endişelendirdi. Bir hafta öncesinde 700'lere kadar inen günlük vaka sayısı son 2 günde binin üzerine çıktı. Salgının seyrini değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü ise artışın devam etmesi durumunda tedbirlerin döneceğini söyledi.

Prof. Dr. Özlü önlemleri azaltanları açık açık uyardı: Artış sürerse tedbirler dönerBilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü

"SALGIN HALEN İNİŞTE"

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Günlük vaka sayıları, bir salgının tek başına iyi ya da kötü gittiğini göstermez. Diğer kriterlere de bakmak lazım. Şu anda test sayıları salgının ilk dönemi gibi değil. Test sayısında ciddi oranda artış var ama vakalar binli sayılarda devam ediyor. Pozitiflik oranı da artan test sayısına göre azaldı. Yani salgın şu anda halen inişte" şeklinde konuştu.

"ARTIŞ SÜRERSE TEDBİRLER DÖNER"

Özlü, şu şekilde devam etti: "Biz buna 'vaka havuzu' diyoruz. Şimdi dikkat ederseniz iyileşen hasta sayıları artıyor ve havuz giderek boşalıyor. Hastaneye yatanların oranı bir ara yüzde 23'tü, şimdi ise 2.31'e düştü. Ne zaman korkarız? Günlük vaka sayısı sürekli artıyor, pozitif oranı giderek yükseliyorsa, hastanede yatış arttıysa, ağır hasta sayısı yükselişteyse o zaman salgında tekrar başlangıca dönüyoruz anlamına gelir. Bu dinamik bir süreç, 'salgın geçti gitti' diye bir şey yok. Eğer artış korkulan şekilde olursa, aynı olmasa da farklı tedbirler alınacaktır."

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Tevfik Özlü Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (4)

bjk:

saka gıbı bır acıklama olmus vaka artıyor fakat test sayısı bahanesıyle artmadı gıbı gostermek yanlıs bence

1
2
yanıtYanıtla
yusufcuk:

Ben de anlamıyorum bir bilim adamı nasıl hala düşüşteyiz diyebilir, her şey ortada.

yanıt0
yanıt2
osman:

bilim kurulunun bir tatili hak ettiğini söylemek gerek artık istirahat etmeleri gerekiyor. çok yoruldular

0
1
yanıtYanıtla
Mahmut:

Sizler bilim kurulu üyesisiniz umarım bu yazdıklarım sizlere ulaşır her yer normale döndü ama normale dönmeyen bie yer var oda ceza infaz kurumlarının personeli birçok çalışan görevli idari izindeydi önce aile hekimi dediniz ordan kronik rahatsızlık belgesi alındı sonra iptal edildi e nabız dediniz orada herkesin çıkmadı şimdi o hasta personeli içerlerde çalıştırıyorlar o insanlar, insan değilmi ?Onlar hastaydı ?Yazık ettiniz Allah hesabını sorsun. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title