Haberler

Prof. Dr. Hoşcoşkun, "Üniversite - belediye işbirliğinin en güzel örneği"

Güncelleme:

Ege Üniversitesi ve Bornova Belediyesi tarafından arıcılık faaliyetleri ve tıbbi ve aromatik bitkiler eğitimleri için protokol imzalandı.

Törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın yanı sıra, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsniye Kayalar ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel'de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, "Aromatik ve tıbbi bitkiler konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi keza arıcılık konusunda belli bir eğitimin verilecek olması üniversite ve belediye işbirliğinin en güzel örneklerinden biridir. Bu sebeple bu işten emeği geçen sayın hocalarıma ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunun devamı gelecektir, daha da gelişerek devam etmesi hepimizin dileğidir. Ben bu iş birliklerinin artacağına, gelişerek daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

"GELECEĞİMİZ İÇİN, DAHA ÇOK PROTOKOL YAPMALIYIZ"

İstanbul'da yaşanan polisimize ve vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen menfur terör saldırısını kınayarak başlayan Başkan Atila, "Bunların son bulmasını diliyoruz, bunun için de bizler birlik ve beraberlik içerisin de barış ve kardeşlik duyguları içerisinde el ele vermeliyiz ve bu olumsuz hadiselere karşı onlara inat Cumhuriyetimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için daha çok çalışmalıyız, daha çok protokol yapmalıyız, bulunduğumuz her alanda ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız" dedi.

Başkan Atila, "Biz Ege Üniversitesi ile birlikte çalışmaktan çok büyük gurur duyuyoruz. Ege üniversitesi 61 yıllık bir kurum ve Bornova belediyesi de 135 yıllık bir kurum. Göreve geldiğimizden beri hemen hemen her alanda işbirliğimizi arttırıyoruz ve bizim bütün projelerimizin mutfağında Ege Üniversitesi ailesi var" diye konuştu.
Geçen sene arıcılık eğitimi alan hemşerilerine, "Hala ballar gelmedi, bu ballar ne zaman gelecek" diye seslenen Atila'ya, geçen sene programa katılan bir üretici "Hepsini arılar yiyor" diyerek cevap verdi.

Başkan Olgun Atila, "Protokolün herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görüşemezsek 2017 yılının ülkemize, hepimize sağlık, mutluluk, huzur ve birlik beraberlik getirmesini diliyorum" dedi.
SAĞLIKLI BİREY SAĞLIKLI AİLE
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsniye Kayalar, "Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda hem lisans hem lisansüstü eğitimlerine yer veriyor. Bizimde yıllardır içimizde kalan bir uhdeydi, bunu sadece akademik anlamda yada sadece eczacılarla değil halkımızla da bu bilgileri paylaşmak. O yüzden bizim için de çok çok değerli bir adım. Tıbbi ve aromatik bitkiler nedir, bilinen doğrular ve yanlışlar ve bu bilincin arttırılması için bu eğitimlere başlamak istedik. Sağlıklı birey sağlıklı aile anlamına geliyor. Sağlıklı toplum sağlıklı millet. Bilinci arttırarak hiç olmazsa ortak bir paydada yanlışları azaltarak daha sağlıklı bireyler yetişmesinde bizimde bir katkımız olacak. Bu çalışmanın mimarı olan Belediye Başkanımız ve Rektörümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BAL ORMANI ÇALIŞMASI"

Prof. Dr. Banu Yücel, geçen yıl arıcılık konusunda başlanan eğitimlerin yoğun talep nedeniyle bu sene de devam edeceğini ve bu beraberliği resmileştirmek adına orada bulunduklarını söyledi. Prof. Dr. Yücel, "Geçen sene fakültemiz Bornova Belediyesi ile son derece başarılı bir çalışma yürüttü. Arıcılık konusunda arkadaşlarımız eğitimlerine devam ettiler ve sonunda bir sertifika alarak bu eğitimlerini tamamladılar. Oldukça yoğun bir eğitim dönemi geçti. Özellikle yapılacak bal ormanı çalışmasıyla da programımız daha da büyüyecek. İnşallah bu senede geçtiğimiz yıl gibi başarılı bir şekilde tamamlarız. Bize bu fırsatı sunduğu için Bornova Belediye Başkanımıza ve Rektörümüze çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cüneyt Hoşcoşkun Ege Üniversitesi Olgun Atila Bornova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title