Haberler

Prof. Dr. Ali Erbaş: "İyiliğin yapıldığı en önemli yer toplumun tamamının istifade edeceği yerlerdir"

Güncelleme:

- Prof. Dr. Ali Erbaş: "İyiliğin yapıldığı en önemli yer toplumun tamamının istifade edeceği yerlerdir" Diyanet İşler Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde ilçe müftülüğü hizmet binası, Kur'an kursu ve gençlik merkezinin açılış programına katıldı.

- Prof. Dr. Ali Erbaş: "İyiliğin yapıldığı en önemli yer toplumun tamamının istifade edeceği yerlerdir"

ORDU - Diyanet İşler Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde ilçe müftülüğü hizmet binası, Kur'an kursu ve gençlik merkezinin açılış programına katıldı.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Prof. Dr. Ali Erbaş, il olarak Gürgentepe ilçesini ziyaret etti. Burada ilk olarak öğlen namazını Gürgentepe Merkez Camii'nde öğlen namazını kılan Erbaş, sonrasında Gürgentepe İlçe Müftülüğü, 4-6 yaş Kur'an kursu ve gençlik merkezinin açılışına katıldı.

Burada açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Erbaş, "Gürgentepe ilçemizin müftülük binasını, Kur'an kursunu ve gençlik merkezini ve bina içindeki Gürgentepe'deki kardeşlerimize büyüğünden küçüğüne hizmet verecek önemli bir faaliyetin içerisindeyiz. Burada, Allah'ın kelamı öğretilecek. Kur'an kursunda gençlerimize Peygamber Efendimizin yolunda nasıl gidiliri gösterecek, bundan daha hayırlı bir açılış olabilir mi? Şehirlerin süsü camilerdir ve camilere hizmet eden mekanlardır. Peygamber Efendimiz, 'Allah güzeldir, güzeli sever' buyuruyor. İşte şehirlerin kalbi olan Gürgentepe merkez camimiz bir külliye halinde, şehrimize öyle güzel yakışmış ki, şehrin kalbi olma özelliğini o kadar güzel taşıyor ki emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bir tuğla şu binada, külliyede, camide, ilçe müftülüğünde, Kur'an kursunda bir tuğla emeği olan kardeşimize dahi Allah onun karşılığını verecektir" dedi.

"İyiliğin yapıldığı en önemli yer toplumun tamamının istifade edeceği yerlerdir" diyen Erbaş, "Camiler, okullar, mektepler, medreseler ve insana topluma hizmet eden ve müesseseler, işte o müesseselerin birisinin açılışındayız. Allah Resulü efendimizin en önemli talebeleri, Mescid-i Nebevi'nin içerisindeki mektepte yetişti. İnşallah Gürgentepe ilçesinin güzel çocuklarının Allah'ı, Peygamberini öğrendiği, vatan ve millet sevgisinin öğretildiği yer olacak ilçe müftülüğümüz içindeki Kur'an kursu" diye konuştu.

Programda konuşan Ordu Valisi Tuncay Sonel ise açılışın hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Sonel burada yaptığı konuşmada, korona virüse karşı en önemli mücadelenin aşı olduğunu belirterek, özellikle gençlerin aşı olması gerektiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından hizmet binası ve Kur'an kursunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış programı sonrası katılımcılar, bina içerisini dolaştı.

Programa ayrıca ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve ilgililer de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürgentepe Hisarcık Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title