Haberler

Prof. Ceyhan'dan şehirler arası seyahat uyarısı: Devletin araya girmesi lazım

Güncelleme:

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, şehirler arası seyahatle ilgili olarak uyarılarda bulundu. "Devletin araya girmesi lazım" diyen Ceyhan, "HES'te kayıtlı olmayan, tanısı konmamış kişiler rahatlıkla dolaşıp yayıyorlar" ifadesini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Haber Global yayınında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Vakaların sadece yüzde 10'unun belirti verdiğini söyleyen Ceyhan, "En iyi şekilde test yapan ülkelerde bile bu bildirdikleri rakamın 10 katı kadar vaka olduğunu da biliyoruz. Siz bütün ülkeyi taramadığınız sürece en fazla 10'da birini yakalayabilirsiniz. Bu ikisini üst üste koyunca şu anda vaka sayısının çok yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. İş yerinde, AVM'de, restoranda en az birkaç virüs taşıyan insan ile karşılaşacaksınız. Aynı şey okullar için de geçerli, onun için tedbirler bu kadar önemli." dedi.

"BU TÜM TÜRKİYE'NİN BERABER YÜRÜTMESİ GEREK BİR SAVAŞ"

Ceyhan, sözlerinin devamında şunları söyledi: Bütün insanlar, yüzde yüz maske taksa, mesafe kuralına uysa, zaten başka tedbire gerek yok. Devletin araya girmesi lazım. Mutlaka devlet de bazı tedbirler alıyor. Siz de o tedbirlere uymak için çaba sarf ediyorsunuz. Artık bu iş Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi belli bölgede bir savaş değil, Türkiye'nin bütün köyünden kasabasına kadar ülke safında yürütülmesi gereken bir savaş var.

"VAKALAR ŞEHİRLER ARASI DOLAŞIMI AÇINCA KONTROLSÜZ ŞEKİLDE YAYILDI"

İstanbul'da alınan önlemlerle vaka sayısı 1000'lere kadar indirildi. Arkasından şehirler arası dolaşımı açınca kontrolsüz bir şekilde, bütün ülkeye yayıldı. Hala kontrolü mümkün olmayan bir noktada değiliz. Bazı önlemler alınabilir. Bütün Türkiye'de kademeli mesai uygulayacaksınız, özel sektöre de uygulayacaksınız. Şehirler arası ulaşımı da kontrol altına alacaksınız.

"HES'E GÜVENEREK HER ŞEY OLMAZ"

HES'e güvenerek her şey olmaz. HES'te kayıtlı olmayan, tanısı konmamış kişiler rahatlıkla dolaşıp yayıyorlar. Aslında çok zor değil bunları yapmak. Yeter ki bir irade konulsun ortaya ve halk ve bütün tedbirlerin alındığı güvencesi ile kendi üzerine düşeni yapabilir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Ceyhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500

Yorumlar (39)

Sedat:

Siz sinekle uğraşacağınıza asiyi bulup bataklığı kurutmaya bakın. Halkın sizden tek beklentisi bu su anda.

18
4
yanıtYanıtla
cnv:

yav arkadaş bu işleri brakın devlete polise valiye belediye başkanına sen prof sun yav gir kampa arkadaşlarınla derman ara 24 saat tv kanallarında gezeceğinize aşı bul sen bilimadamısın polis değilsin polisin işine polise bırak ve bilim adamı oldugunuzu ispatlayın

14
4
yanıtYanıtla
Adinizi yaziniz:

arastirmiyorlarmi ne konusuyon.salginsa mevzu insanlar takir takir oluyorsa onlari dinlemek lazim.polise devlete biraksan isi 10 senede bitmez bu virus.hepimizin disarda buyuk godomanlar gibi etten duvarimi var.cebimizde termal atesolcerlemi dolasiyoruz.yasaklar asi bulununcaya kadar kesinlikle geri gelmeli.yarin bi gun bi sevdigini koronaya kurban verirsen senide gorurum kimi suclayacan o zaman.asi bulamayan doktorumu,sehirlerarasi yayilmasina sebebiyet veren devletimi.

yanıt0
yanıt0
batu:

Normalleşme dediniz her yeri açtınız durum ortada sonunda okullarıda açtınız olan oldu çocuk taşıyıcı hem çevresine hemde anne ve babasına bulaştırdı bu durum önceden tahmin etmeliydiniz adeta yaptıklarınızla şunu söylüyorsunuz:Ölen ölsün kalan sağlar bizimdir yapmayın herkes evladını sokakta bulmadı bakın şuan babam yoğun bakımda amcam yine öyle onun öğretmen iki çocuğu evde karantinada onun 15 yaşındaki çocuğununda testi pozitif çıktı bilim kurulu adına uygun haraket etmeli aklına eseni yapmaz

13
3
yanıtYanıtla
.:

Okadar haklı bi yorum ki aleni kalan sağlar bizimdir politikası uyguluyolar üstelik tek belirtiye test yapmadıkları gibi birde nefes darlığı olmadan hastaneyede yatırmıyorlar

yanıt0
yanıt1
Ömer:

Aylardır toplanıyorsunuz çözüm olarak bunu mu buldunuz? Allah maaşınıza zeval vermesin!

10
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu öyle bir iş ki hükümetin yapabileceği hiç bir şey yok yasaklar geri döner ekonomi batar ülke isyan eder böyle serbest kalır insanlar ölür ülke yine isyan eder ne zaman anlayacaksınız bu iş halk tarafından çözülebilir eğitim okullar açılmazsa yeni nesil nasıl yetişecek acelesi olmayan eğitimleri ve sınavları durdurabilirsiniz ama gerisi açılmak zorunda esnaf dükkan açıp kazanacak ki ekmek alacak olayı kendi açınızdan değerlendirmeyin olaya genel bakmak lazım eğlenceler durabilir eğlenmeyi veri

7
5
yanıtYanıtla
mehmet:

meğer bu ülkede esnafın geçimi, çoçuklarımızın sağlığından daha da önemli imiş

7
5
yanıtYanıtla
Adnan:

Meğersem vay be vay

yanıt0
yanıt0
meğer bu ülkede esnafın geçimi, çoçuklarımızın s:

meğer bu ülkede esnafın geçimi, çoçuklarımızın sağlığından daha da önemli imiş

5
6
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title