Haberler

"Prens Sabahaddin'in Saklı Hayat(lar)ı"

Güncelleme:

Halil Bezmen'in "9'uncu" kitabı Prens Sabahaddin'in Saklı Hayat(lar)ı okurlarla buluştu.

Osmanlı siyasetçi ve fikir adamı Prens Sabahaddin'in anlatıldığı kitap, günümüz Türkiye'sinin sorunlarına dair çözüm yolları sunuyor

Halil Bezmen, yeni kitabında son dönem Osmanlı entelektüel çevrelerindeki jöntürk siyasi hareketine dikkat çekiyor. Prens Sabahaddin ateş altında geçen bu dönemde, İmparatorluk'un dağılmaktan kurtulması için adem-i merkeziyetçilik modelinin benimsenmesini tek çıkış yolu olarak görüyor. Günümüzün, Kürt sorunu ve yerel yönetimler sorunu gibi tartışmalarına çözüm getiren fikirlerin ele alındığı romanda, tarihsel gerçekler aşk hikayeleriyle harmanlanarak okuyucuya sunuluyor.

"Ensemden giren bir kurşunla öldükten sonra, şerefimi kaybetmiş olmamın ne önemi kalır ki? Değersiz bir ayrıntı"

"Hayır, esaslı bir ayrıntı! Siz tarihin çöplüğüne atılıp, orada çürüyeceksiniz. Oysa ben tarihe geçeceğim ve ebediyen hatırlanacağım."

"Başarısız bir devrim olarak; şimdiden unutuldunuz bile!"

Bu kez Prens Sabahattin gülümsedi: "Başarı, futbol gibi değildir. Kazananı belirlemek için doksan dakikalık zaman sınırı yoktur. Benim fikirlerim ben öldükten yüz yıl sonra Ankara Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilse ve milletçe uygulanmaya başlansa bile, yine başarı sayılır. Ölümden sonra gelen zafer çok daha büyük olur!"

Halil Bezmen'in 9'uncu kitabı olan "Prens Sabahaddin'in Saklı Hayat(lar)ı" kitapseverlerle buluştu.

Kitap, Prens Sabahaddin'in günümüz Türkiye'sinin sorunlarına çözüm öneren fikir dünyasını okuyucuya sunuyor.

"Prens Sabahaddin'in Saklı Hayat(lar)ı", tüm kitapçıların yanı sıra, internetten de online olarak satışta.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Prens Sabahaddin Halil Bezmen Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title