Haberler

Polonya'nın Kardeş Okulu Türkiye'den

Avrupa Birliği (AB) Projesi Kapsamında Polonya'nın 15. Marii Currie Lisesi ile Kardeş Okul Seçilen Çavuşoğlu Lisesi'nin 8 Öğrencisi ile Bir Eğitimci Polonya'ya Gitti.

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Polonya'nın 15. Marii Currie Lisesi ile kardeş okul seçilen Çavuşoğlu Lisesi'nin 8 öğrencisi ile bir eğitimci Polonya'ya gitti.

Krakowie şehrinde bulunan 15. Marii Currie Lisesi ile eşleşen Altınoluk Kardeş Çavuşoğlu Lisesi geçtiğimiz haftalarda Polonya'ya gitti. Geçtiğimiz yıl da iki ülkenin kardeş okul öğrencileri arasında ziyaretlerin gerçekleştiği proje kapsamında 8 öğrenci ve bir eğitimci, yaklaşık 10 gün süreyle Polonya'nın tarihi ve kültürel yapısını inceleme fırsatı buldu. Havaalanından alınan Türk öğrenci grubu, üst düzey protokol yetkililerine sağlanılan ayrıcalıklar kullanılarak önce . Marii Currie Lisesi'ne ve daha sonra Krakowie Belediye Başkanı ile kültür müdürlüğüne götürüldü. Şehirdeki Jagollar Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nü de ziyaret eden heyet, Polonya'nın eğitim sistemi hakkında detayla bilgiler aldı.

Öğretmen Kadir Yerli, "Polonya gezimizde yetkililerin ve halkın yoğun sevgi gösterileriyle karşılandık. Onlar Türkleri çok seviyor ve Türkleri yakından takip ediyorlar. Üniversite ziyaretimizde öğrencilerimiz incelemeler yaptı ve okulu gezdi. Kültürel amaçlı olarak şehir merkezindeki müze ve katedraller gezildi. Ausulk ve Birkonaw'daki 2. Dünya Savaşı sırasında Almanların Nazi işgali altındaki toplama kamplarını rehberler eşliğinde gezdik. Veliçka'da bulunan 800 yıllık tarihi tuz madenlerini gezdik" dedi.

(SŞ-MŞ) 26.06.2008 17:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title