Haberler

Vekillerin 1 dakikası tehlikede! Muhalefetten "Kürsü hakkının kısıtlanmasına asla izin vermeyiz" tepkisi

Güncelleme:

TBMM'de her genel kurul toplantısının başında 20 milletvekiline verilen, vekillerin seçim bölgelerindeki sorunları dile getirmek için kullandığı birer dakikalık konuşma hakkının kaldırılacağı iddiası ortalığı karıştırdı. İktidardan bu yönde talepler olduğunu belirten muhalefet partisi yöneticileri "Kürsü hakkının kısıtlanmasına neden olacak her adımın karşısında oluruz. Buna asla izin vermeyiz" diyor.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş gelecek hafta yeni anayasa yapımı için siyasi parti genel başkanlarını ziyaret edecek. Ancak AK Parti ve MHP'de yeni anayasadan önce Meclis içtüzüğünde değişiklik yapılması gerektiğini düşünen birçok milletvekili var.

"MECLİS ACİLEN İŞLER HALE GELMELİ"

Meclis Genel Kurulu'ndaki yasa yapma sürecinin birçok nedenle uzadığını söyleyenler, "Genel Kurul 14.00'te açılıyor. Saat 17.00-18.00'den önce yasaya geçemiyoruz. Grup önerileri nedeniyle 3-4 saat boşa geçiyor. Meclis acilen işler hale gelmeli. Bu sağlıklı bir çalışma değil. Bir sınırlama getirmek gerek" diyor.

20 VEKİLE 1'ER DAKİKA SÖZ HAKKI VERİLİYORDU

Gündem dışı konuşmanın ve grup önerilerinin kaldırılması gerektiğini ifade eden iktidar mensupları arasında her genel kurul toplantısının başında 20 milletvekiline verilen, vekillerin seçim bölgelerindeki sorunları dile getirmek ya da gündemle ilgili bir değerlendirme yapmak için kullandığı birer dakikalık konuşma hakkının kaldırılması gerektiğini söyleyenler de var.

"KÜRSÜ HAKKININ KISITLANMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ"

Gazeteduvar'da yer alan habere göre bazı iktidar mensupları da kanun görüşmelerinin komisyonlarda tamamlanıp genel kurulda sadece oylamasının yapılması gerektiğini savunuyor. Bu değerlendirmeleri takip eden muhalefet partilerinin yöneticileri ise, "Milletvekillerinin kürsü hakkının kısıtlanmasına neden olacak her adımın karşısında oluruz. Buna asla izin vermeyiz" diyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Milletvekili Politika Dünya Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (7)

Emre ARI:

Sürenin yetmemesi normal, Ülkemizin 600 vekile ihtiyacı var mı acaba.

109
6
yanıtYanıtla
Kemal Tankut:

600 vekilin qt 200 unu emekliye adam gibi zam yap 200 bin maaas alan asgari ücretten ne anlat

yanıt36
yanıt6
YalancıSavar:

Cumhuriyet demokrasi laiklik naraları atarken bunları hiç düşündün mü?

yanıt7
yanıt20
Suat Pehlivan:

Problemleri dinlediler de ne oldu

50
5
yanıtYanıtla
Hakki Kanay:

bugunku baskanlik sisteminde bu kadar millet vekiline ne gerek var 300 milletvekili inanın yeter fazla bile ama yandaslar akrabalar tanidiklara yetmez bir millet vekilinin aylik devlete maliyeti çok fazla tasarrufa meclisten baslanirsa iyi olmazmi

27
5
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Enderun Mektebi gibi devlet yöneticisi yetiştiren okullar olmalı... babadan bir çuval parası kalan mi,lletvekili oluyor 15 keçi versen güdemezler ama vekil oluyorlar...

18
5
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Her ne kadar iktidar kendi iradesi dışında bir şeyi dikkate almıyorsa da böyle bir uygulama sonuna kadar yanlıştır.

16
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title