Haberler

Kriz çıkaracak ifadelerle Akşener'i mi hedef aldı? Kaftancıoğlu sözlerine açıklık getirdi

Güncelleme:

Katıldığı panelde, "İstanbul seçimlerinin mimarı, Kılıçdaroğlu'dur" sözleri İYİ Parti lideri Meral Akşener'e mesaj olarak yorumlanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan yeni açıklama geldi. Kaftancıoğlu, "Bu cümlelerden bir karşıtlık çıkarmak amacında değilim. Bu sözler birine ya da birilerine karşı söylenmiş sözler değildir. Bana atfedilen bir durumu gerçek sahibine yüklemekten başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Hamburg'ta partisinin düzenlediği panele katıldı. Kaftancıoğlu, İstanbul seçimleriyle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

"İSTANBUL SEÇİMLERİNİN MİRARI KILIÇDAROĞLU'DUR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na övgüler dizen Kaftancıoğlu, "Siyasetçiler genelde başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler. Bu bir alışkanlık oldu. İstanbul seçimlerinin mimarı, tüm Türkiye'de sadece İstanbul değil inanılmaz bir strateji ve kararlılıkla süreci ilk günden kurgulayan hatta ilk günden değil 10 yıl öncesinden planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. O hak teslimini yapmak zorundayım." ifadelerini kullandı. Kaftancıoğlu'nun sözleri, her fırsatta belediye başkanlığı seçimlerini Millet İttifakı olarak birlikte kazandıklarını söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e bir mesaj olarak yorumlandı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Kaftancıoğlu, tartışma yaratan sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Halk Tv canlı yayınına telefonla bağlanan Kaftancıoğlu, şunları söyledi: "Dün Hamburg'da katıldığım Hamburg Birliğimizin düzenlediği panelde, paneli düzenleyen arkadaşlar beni sahneye, 'İstanbul seçimlerinin mimarı' diye davet etti. Orada da böyle davet edilince, normalde siyasette insanlar başkalarının emeklerine konabilirler, ancak bunu kendi açımdan doğru bulmadığım için hak teslimi yapmalıyım dedim.

"BİRİLERİNE KARŞI SÖYLENMİŞ SÖZLER DEĞİLDİR"

'Sadece İstanbul'da değil, tüm Türkiye'de seçimlerin mimarı CHP Genel Başkanı'dır' dedim. Bu cümlelerden bir karşıtlık çıkarmak amacında değilim, bütün seçimlerin adayı vardır, örgütleri vardır, stratejik planlayıcısı vardır. Ama 'Yerel seçimlerin, tüm Türkiye'de seçim stratejisinin planlanması anlamında mimarıdır'dan kastım açıktır. Bu sözler birine ya da birilerine karşı söylenmiş sözler değildir. Bana atfedilen bir durumu gerçek sahibine yüklemekten başka bir şey değildir.

"ADAYIN DA HAKKINI TESLİM ETMEK LAZIM"

Elbette seçimler sadece stratejiyle de kazanılmaz, tek başına adayla da kazanılmaz, sadece örgütle de kazanılmaz. Seçimlerin kazanılmasının yolu doğru bir stratejiyle, doğru bir mimari tasarımla diyelim, doğru adayla, doğru örgütsel çalışmayla kazanılır. Bunların hiçbirinin birinden daha fazla ya da daha az önemi olmayacağı gibi, birinin bile eksikliği seçimlerin kaybedilmesi için gerekçedir. İstanbul seçimlerinde her şeyiyle ve çalışmasıyla adayın da hakkını teslim etmek lazım."

"BENİM İZNE İHTİYACIM YOK"

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın arkasında durduğunu sık sık belirten Akşener, "Bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları. Dolayısıyla bir tek Mersin hariç diğerlerinin tümü CHP'nin ve İYİ Parti'nin teşkilatlarının mensuplarının çalışarak seçtirdiği belediye başkanları. Kimseden izin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım. Dolayısıyla orada benim izne ihtiyacım yok. Kendi seçtirdiğimiz belediye başkanı için kimden izin alacağım?" demişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Canan Kaftancıoğlu Meral Akşener Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Hamit Gündoğdu:

Kaftancıoğlu ne söylemek istediğini bir siz biliyorsunuz ve milyonlarca kişi yanlış ifade ediyor gibi bir söylem çok trajikomik olmuş. Bir daha bir kelam ederken daha düşünerek söyle, yoksa kendi yanlışını başka bir yanlışla düzeltmek zorunda kalırsın.

6
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title