Haberler

Üniversite Öğrencilerini Sevindirecek Kanun Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Edip Semih Yalçın, üniversite öğrencilerini sevindirecek kanun teklifini Meclis'e sunmaya hazırlanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, üniversite öğrencilerini sevindirecek kanun teklifini Meclis'e sunmaya hazırlanıyor. Yalçın'ın sunacağı teklif, üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin okudukları süre zarfında formasyon almalarını öngörüyor.

TÜYAP Kitap Fuarı'nda Ülkü Ocaklarının açtığı standı ziyaret eden Yalçın, üniversite öğrencilerini sevindirecek bir kanun teklifini önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmaya hazırlandığını açıkladı. Üniversitelerin fizik, kimya, biyoloji, matematik, sosyoloji, psikoloji, felsefe, edebiyat, sanat tarihi, antropoloji, arkeoloji, tarih gibi bölümlerinden mezun olan öğrencilerin öğretmen olmaları için 1 yıl daha fazla öğrenim görmelerinin önüne geçmek için kolları sıvayan Yalçın,

öğrencilerin formasyon almalarını kolaylaştırmak için çalışmalara başladığını söyledi.

Kendisi de Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Yalçın, fen-edebiyat fakültelerinden mezun olan öğrencilerin öğretmen olmaları için bir yıl fazladan okuyarak formasyon almak yerine, öğrenim görürken formasyon derslerini almaları için Meclis'e teklif sunacağını söyledi. Yalçın, "Eğitim fakültelerinde verilen eğitim ile fen-edebiyat fakültelerinde verilen öğrenim hemen hemen aynı. Ancak fen-edebiyat fakültesi öğrencileri mezun olduktan sonra öğretmen olamıyor. Bunun için bir

yıl daha fazladan okuyup formasyon almaları gerekiyor. Ben de fen-edebiyat fakültesi mezunu olarak bu durumun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından öğrencilerin okudukları yıllarda formasyon dersleri almasının daha doğru olacağı kanaatindeyim" dedi.

Böyle bir ayrımcılığın artık olmaması gerektiğine dikkat çeken Yalçın, öğrencilerin bir yıl fazladan okumasının hem maddi hem de manevi yönden külfet olduğunu söyledi. Yalçın, önümüzdeki günlerde kanun teklifini Meclis'e sunacağını söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Edip Semih Yalçın Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title