Haberler

"Turizm Tanıtım" Bilgilendirme Toplantısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, Turizmin Çok Önemli Bir Sektör Olduğunu Belirterek, El Sanatları, Seyahat, Yemek Gibi 39 Sektörü Etkilediğini Bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, turizmin çok önemli bir sektör olduğunu belirterek, el sanatları, seyahat, yemek gibi 39 sektörü etkilediğini bildirdi.

Tutan, "Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Adana Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Turizm Tanıtım" bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, turizmin çok önemli bir sektör olduğunu ifade etti. Tutan, turizm sektöründe tanıtımın öneminin çok büyük olduğunu, bu nedenle bu yıl 20 ilde tanıtımın nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme toplantıları yapacaklarını, Adana'da da bunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir ilin kültür ve turizm varlıklarının tanıtılması çok önemli. Tanıtım yapamassanız o ilin kültür ve tarihi varlıklarının hiçbir değeri yoktur. Bu nedenle tanıtımlara çok önem veriyoruz. Bakanlık ve üniversiteden görevliler tanıtımın nasıl yapılacağı kosunda bilgi verecekler" dedi.

Turizm söktörünün uluslararası bir değer olduğunu ve ülkede canlılık yarattığını vurgulayan Tutan, şunları kaydetti:

"Turizm sektörü kendisiyle birlikte 39 sektörü birden etkiliyor. Bu sektörlerin başında el sanatları, seyahat ve yemek sektörü gibi çok sayıda sektöre de canlılık getiriyor. Bu nedenle ülkemizde bulunan tarihi ve turistik yerleri iyi tanıtıp, ülke ekonomisine katkıda bulunmalıyız." Adana Valisi İlhan Atış da, Adana'nın tarihten bu yana sanat, sinema ve edebiyat dünyasına birçok önemli sima yetiştirerek, kültürle barışık bir kent olduğunu, ancak turizmle barışık bir kent olmadığını vurguladı. Atış, Adana'nın önceki yıllarda bereketli toprakları ve gelişen sanayisi sayesinde para kazandığını, bu nedenle turizmden para kazanmayı düşünmediğini belirterek, "Artık Adana turizmden de para kazanmak istiyor. Bu nedenle çalışmalara hız verdik. Adana'nın tanıtım projesi var. Bu projeyle Adana'nın tarihi ve turistik yerlerini en iyi şekilde tüm dünyaya tanıtacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü İsmail Salman, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Tanır, Çağ Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Korkmaztürk ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Koordinatörü Demet Cengiz, kültür ve tarihi varlıkların tanıtılması konusunda izlenecek yol hakkında bilgiler verdiler.

(FK-MT-Y) 08.04.2008 12:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title