Haberler

Topbaş, Sarıgül ve Kılıçdaroğlu'na 7 Puan Fark Attı

Güncelleme:

İstanbul'da seçimi kazanan AK Parti'nin adayı Kadir Topbaş, 2009 yılında Kılıçdaroğlu'na, şimdi de Sarıgül'e yüzde 7 fark attı.

İstanbul'da 2009 yılında 8.8 milyon kayıtlı seçmenden 7.1 milyonu oy kullanmış ve AK Parti adayı Kadir Topbaş oyların yüzde 44.3'ü 3 milyon 83 bin oy alarak seçimi kazanırken, CHP 'nin adayı olan bugünkü genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 37'sini 2 milyon 578 bin oy almıştı.

TOPBAŞ BİR İLKİ BAŞARDI

Bu seçimlerde ise 700 bin seçmen arttı ve 9,5 milyon seçmenin bulunduğu kentte AK Parti adayı Kadir Topbaş oyların yüzde 47'sini 3 milyon 630 bin oy alarak üçüncü kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Topbaş üç kez üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak bir ilki başardı. AK Parti ve CHP'nin oylarını arttırdığı görülüyor.

SARIGÜL FARK YARATAMADI

CHP adayı Mustafa Sarıgül ise oyların yüzde 40'ına denk gelen 3 milyon 200 bin oy aldı. Topbaş hem Kılıçdaroğlu hem de Sarıgül'e 500 bin oy fark atarak seçim kazanmış oldu.

'BAS GEÇ' FORMÜLÜ HDP VE MHP'Yİ VURDU

AK Parti'ye karşı oluşturulan "Sarıgül'ü sevmesen de bas geç" formülü MHP HDP vurdu. 2009 seçimlerinde BDP'nin adayı Akın Birdal 323 bin oy alırken, bu seçimde ise seçmen sayısı artmasına rağmen HDP'nin adayı Sırrı Sürreya Önder 350 bin oy alabildi. 2009 yılında 358 bin oy alan MHP adayı, bu seçimde oylarını düşürdü ve 320 binde kaldı. 2009 yerel seçimlerinden 342 bin oy alan Saadet Partisi bu seçimde sadece 112 bin oy aldı.

'YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR'

Kenti 10 yıldır yöneten Topbaş, 'Daha yapacak çok işimi var' sloganıyla 'ustalık' dönemi için tekrar aday oldu. Kampanyasında İstanbul'da yıllardır çözüm bekleyen en temel sorun olan ve her geçen gün daha da içinden çıkılmaz hal alan trafik sıkışıklığını bu kez çözeceğini dile getirip projelerini ağırlıklı olarak ulaşım üzerine oturtmuştu. Marmaray, Metrobüs ve bugüne kadar yaptığı metro hatları Topbaş'ın bu alandaki hanesindeki artı olarak geçti. 'Her yere metro, her yerde metro' İstanbul'un Kadir Abisi'nin trafik çilesine çözüm sloganı olarak öne çıkmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Sarıgül Kadir Topbaş İstanbul Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500

Yorumlar (2)

esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

hahahaha sarigulmu morgulmu kirmizi gulmu yine olmadi abisiiiiiiiiiiiiii beceremediniz

50
2
yanıtYanıtla
abcyalniz_prens31@hotmail.com:

Batının özlediği demokrasiye bak, sokakta sandık güvenliğini kendisi sağlamaya çalışan seçmen var...hakkaten özenilecek demokrasi

4
11
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title