Haberler

TBMM'de yeni anayasa mesaisi! Görüşme sonrası yapılan açıklamaya Özel'in sözleri damga vurdu

Güncelleme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için bugün ziyaretlerine CHP lideri Özgür Özel ile başladı. İki isim görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Teklifleri önümüzdeki dönem Meclis açılışında müzakere edeceğiz." derken Özel ise "Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Anayasaya uymayacaksak yeni anayasaya yapsak ne olur yapmasak ne olur?" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün yeni anayasa mesaisi başlıyor. Bu kapsamda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin liderlerini ziyaret edecek. Kurtulmuş ilk olarak bugün saat 11.30'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İki isim görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

CHP LİDERİ ÖZEL SİTEM ETTİ

Numan Kurtulmuş, "Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak isteriz. Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar" ifadelerini kullanırken CHP lideri Özel, sitem dolu bir çıkışa imza attı. Özel açıklamasında "Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Anayasaya uymayacaksak yeni anayasaya yapsak ne olur yapmasak ne olur?" dedi.

TBMM'de yeni anayasa mesaisi! Kurtulmuş ve Özel, görüşme sonrası kamera karşısına geçti

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları;

"Müzakereyle bir süreç oluşturulması fikrini ifade ettim. Benim dikkat ettiğim husus, anayasanın içeriğiyle ilgili şimdiye kadar bir cümle konuşmadık. Önce yapılacak işin usullerinin tespit edilmesi ve sonucu olarak doğru bir istikamette müzakerelerin sürdürülmesidir.

Partilerin anayasaları olmaz. Anayasa teklifleri olur. Anayasa yapım süreci ile ilgili görüşlerini aldım. Benim için yapıcı bir görüşme oldu. Hep beraber bir yol alacağız. Kararı Meclis verecektir. Bu Meclis anayasa yapma yetkisine de gücüne de sahiptir. Yeni anayasayla ilgili toplumsal mutabakat arıyoruz. Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak isteriz. Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar."

Özel'in açıklamalarından satırbaşları;

"Ben kendisinin Meclis Başkanlığı'na aday olduktan itibaren her zaman görüşebileceğimizi söyledim. Bugün de bir ziyaret yaparak bizlerle görüşlerini paylaştık. Yeni anayasayla ilgili açık bir müzakere ortamı şart.

TBMM'de yeni anayasa mesaisi! Kurtulmuş ve Özel, görüşme sonrası kamera karşısına geçti

Siyasiler el sıkıştırmazsa siyaset düşmanları el oluşturmaya başlar. El sıkışılacak ki müzakere edilecek. Sorumlu olduğumuz kitleler için de mücadele edilecek. Bu el sıkışma demokrasiye inananların yapması gereken bir şey.

Siyaset halkın gündemine duyarsız olamaz. Prensip olarak başkan olsam da partimin yetkilileriyle görüşmeden yanıt veremem. Başkanın değerlendirmesini grubumuzla değerlendireceğiz. Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzeyde beklentileri varken, yeni bir anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Onu bir tartmak lazım.Anayasaya uyacaksak değiştirelim. Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan anayasaya uyulmadı. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik. Anayasaya uymayacaksak yeni anayasaya yapsak ne olur yapmasak ne olur?"

Kurtulmuş 2 Mayıs Perşembe günü saat 12.00'de DEM Parti'ye de bir ziyaret gerçekleştirecek.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Numan Kurtulmuş Özgür Özel Yoksulluk Gündem Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500

Yorumlar (46)

Nurullah Aydın:

putçu özel le anayasa yapilmaz

246
935
yanıtYanıtla
JY:

TURKIYE LAIKDIR LAIK KALACAK.

yanıt315
yanıt213
Gerçekler Acıdır:

Özel denen şahıs işi yokuşa sürecek gibi duruyor. Daha ilk görüşmeden bahaneleri bulmuş.

208
752
yanıtYanıtla
Gerçekler Acıdır:

Yeni, sivil ve hakkaniyetli bir anayasa, bu ülkenin en mühim işlerinin başında gelir. Ekonomi ile beraber… Darbe anayasasından kurtulmanın zaman geldi geçti.

yanıt1
yanıt0
VATANDAŞ:

Ne işi. Anayasaya uymayanlarla anayasa yapma işi mi. Milletin derdi yoksulluk , mületiciler iken yeni anayasa yapmakla amaç nedir....

yanıt326
yanıt71
Sezgin Sezgin:

CB olmak için yeniden aday olmak için yol Arayanlara yol mu vermesini bekliyordunuz özgür özelin...O işlere bakmıyor özel

yanıt95
yanıt14
Can Dersimli:

Anayasa değişikliği yerine rte gitse ülke kurtulur.

526
213
yanıtYanıtla
Can null:

Kesinlikle

yanıt210
yanıt76
ilkay:

doğru demiş. mevcut anayasanın %78'i değiştirildi zaten. 10 senede bir anayasa değiştiriyoruz daha kötüye gidiyoruz nedir bu??

395
58
yanıtYanıtla
Dursun ÖZÇATAL:

Öncelik ekonomi ve halkın sorunlarını çözmek enflasyon canavarını yook etmek paramızın değerini artırmak olmalı gerisi sorun değil eğer meclis çözemez ise Anayasa değişikliği Halka sunulur Halk cevap verir yani Referandum a gidilir halkta onaylar.

147
19
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title