Haberler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Güney Kıbrıs'taki Cami Saldırısını Kınadı

Güncelleme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Güney Kıbrıs'ın Limasol şehrindeki İbrahimağa Köprülü Cami'sine yönelik saldırıyı kınadı. Kurtulmuş, saldırının inanç özgürlüğüne ve barışa zarar verdiğini belirterek, Rum makamlarından gerekli önlemleri almalarını istedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yönelik saldırıyı kınadı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tarihi camiye yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Numan Kurtulmuş, "İnanç özgürlüğünü, mabetlerin kutsallığını ve en önemlisi barışı hedef alan bu saldırı karşısında Rum makamlarından hukuki sorumluluklarını yerine getirmelerini ve Ada'daki sükunet ortamına zarar verecek menfur girişimlerin tekrarlanma ihtimaline karşı gerekli önlemleri almalarını hassasiyetle bekliyoruz. Bu vesileyle Kıbrıs Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, daima yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

???????

Kaynak: AA / Politika

Numan Kurtulmuş Güney Kıbrıs Limasol Kıbrıs Cami Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title