Haberler

Son Dakika! TBMM Başkanı Şentop'tan polise yumruk atan DBP'li vekile tepki: Dokunulmazlığı kaldırılmalı

Güncelleme:

Son dakika! TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önceki gün Kadıköy'de teröristbaşı Abdullah Öcalan için düzenlenen bir eyleme katılan ve polise yumruk atan DBP'li vekil Salihe Aydeniz'e çok sert tepki gösterdi. Şentop, "Bir milletvekilinin dokunulmazlık zırhını suistimal ederek böyle bir harekette bulunması çok büyük bir haddini bilmezliktir. Dokunulmazlığının kaldırılması ve ceza verilmesi gerekir." dedi.

Önceki gün İstanbul Kadıköy'de terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağının kaldırılmasını isteyenler tarafından yürüyüş düzenlendi. Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilecek yürüyüşün İstanbul ayağı için Kadıköy'de bir araya gelen kalabalık, Serasker Caddesi üzerinden Bahariye Caddesi'ne doğru terörist başı Öcalan lehine sloganlar atarak yürüdü. Güvenlik güçleri, gruba müdahale ederken yürüyüşe katılan vekiller Ayşe Başaran ve Feleknas Uca polislere tehditler savurdu. DBP Milletvekili Salihe Aydeniz'in ise bir polise yumruk attığı görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

TEPKİLER ART ARDA GELDİ

Söz konusu duruma başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve daha birçok isim tepki gösterdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise vekilin dokunulmazlığı konusunda değindi.

"HADDİNİ BİLMEZLİKTİR"

Şentop, "Tabi bu çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik. Bilhassa bir milletvekili tarafından yapılmış olması çok vahim. Milletvekillerinin bir dokunulmazlığı var, dokunulmazlık milletvekillerini şahsına tanınmış bir suç işleme, suçtan muaf olma özgürlüğü değildir. Dokunulmazlık; parlamento çalışmalarını, güvence altına almak için verilmiş olan bir imkandır, parlamento için verilmiş bir imkandır. Onun için bir milletvekilinin dokunulmazlık zırhını suistimal ederek böyle bir harekette bulunması çok büyük bir haddini bilmezliktir." dedi.

''DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI''

Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir milletvekilinin açık bir şekilde kamuoyu önünde görevini yapmaya çalışan, kamu düzeninin sağlamaya çalışan bir kamu görevlisine karşı bu şekilde bir müessir fiil denilen bir harekette bulunulması bence hiçbir şekilde dokunulmazlık kapsamında olmaması gereken bir husustur. Teknik olarak dokunulmazlık kapsamındadır ama parlamentonun burada dokunulmazlık kaldırma yetkisi vardır zaten mevzuatımıza göre de bu konularda tolerans gösterilmemesi gerekir kanaatimce. Özellikle bir milletvekilinin görevini yapmaya çalışan bir güvenlik görevlisine karşı bu muameleyi yapmış olması, kamuoyunda da toplumda da infial uyandıran bir suçtur. Bu bakımdan benim şahsi kanaatim bu konuyla ilgili olarak bence dokunulmazlığın kaldırılması gerekir.

Meclis Başkanlığına geldiği takdirde biz bunu Karma Komisyonuna havale ediyoruz. Karma Komisyonda daha sonra yetki ve Genel Kurulda. Bu konuda ancak şahsi görüşümü söyleyebilirim. Böyle bir suç konusunda bence dokunulmazlığın kaldırılması ve gereken cezanın verilmesi gerekir. Bir milletvekilinin polise karşı bu şekilde bir hareketi asla müsamahayla karşılanmamalıdır. Tamamen haddini bilmezliktir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Mustafa Şentop Politika Güncel Haberler Son Dakika

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500

Yorumlar (12)

Muammer Mizrak:

Bu daha başlangıç oy verecek insanlar bunu görsün bunlar başa gelirse o yumruk size dönecek Allah korusun Rabbım vatan sevgisini ülkemin üstünden eksik etmesin

68
21
yanıtYanıtla
Zekeriya Maden:

hdp millet vekillerinin hepsinin vekillikleri iptal edilmeli siyaset yasağı getirilmeli soyundan olanlara parti kurdurulmamalı ve hatta mümkünse sınır dışı edilmeli yoksa bizim sinir uçlarımızla uğraşır durur bunlar

35
7
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

E kaldırın kardeşim bu meclisin görevi ben mi kaldıracam... Hem sadece bununkini değil suça bulaşmış tüm vekillerinkini kaldırın

34
3
yanıtYanıtla
Sadık:

Koltuk için bu Hdpyi böyle Tolere edenler,utanma yokmu sizde

28
6
yanıtYanıtla
erhan :

bırakın yumruk atmayı o yürüyüşe bile katılmaları suç değilmi..

23
5
yanıtYanıtla
Erol Gergin:

Yürümekde mi suçdur la erhancık

yanıt45
yanıt12
oguz:

devlete kalkan el kesilmeli

10
7
yanıtYanıtla
CELAL BOZKURT:

Sağlıkçılara şitdeti cezalandırmak yetmiyor. Asıl şiddet POLİS/JANDARMA ya uygulanıyor hatta şehit ediliyorlar bu nedenle başta bu meslekler olmak üzre tüm kamu görevlisine şiddetin cezasını artırmak gerekir. TCK.265/2 POLİS ve JANDARMA yı da kapsamaktadır.

16
0
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Elbette hoş bir hareket değil. Polisinde vekillere karşı davranışına dikkat ve özen göstermesi lazım. Vekillerin bulunduğu ortamlarsa uzman yetişmiş polisler olmalı. Normal vatandaşlara müdahale eder gibi davranamaz. Olmamalı da. Vekillerde bunların devletin asli personeli olduğunu kavramalı.

4
7
yanıtYanıtla
özen66:

6 lı masa hayır oyu verır

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title