Haberler

CHP, asgari ücret zammı için önerisini sundu: Yüzde 40 yapılmalı

Güncelleme:

Milyonlar asgari ücrete yapılacak ara zammı heyecanla beklerken ana muhalefet partisinden bir öneri geldi. Asgari ücrete enflasyondaki kadar zam yapılması gerektiğini belirten CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Yüzde 40 zam bekliyoruz" dedi. Eğer komisyondan yüzde 40'lık bir zam kararı çıkarsa, 4.253 lira olan asgari ücret 5.954 liraya yükselecek.

Gaziantep'e gelen Grup Başkan Vekili Özel, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Özel, partililerle buluşup basın toplantısı düzenledi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecine ilişkin CHP'li Özel, iç politikanın dış politikaya alet edilmemesi gerektiğini söyledi. Özel, sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "2 ay önce Recep Tayyip Erdoğan, 'Bunu müzakere bile etmem. Hiç gelmesinler' diyordu. Biz ise 'Diplomaside böyle bir şey olmaz' diyorduk. Biz ilk günden beri NATO gibi bir savunma örgütünün güçlenmesini destekledik. Özellikle İsveç ve Finlandiya'nın terör konusundaki tutumuna yönelik eleştiriler konusunda 'Siz neden milli bir duruş sergilemiyorsunuz?' diyenlere biz de iştirak ediyoruz. Bunun diplomasi alanında çözülmesi gerekir. Dün bir mutabakat metni oldu. Muhtıra imzalandı. Muhtıranın satır satır takipçisi olacağımızı herkes bilsin" diye konuştu.

Asgari ücret zammı için CHP önerisini sundu: Yüzde 40 yapılmalı

"ENFLASYONDAKİ KAYIP KADAR ZAM YAPILMALI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücret ile ilgili yeni zam görüşmeleriyle ilgili enflasyondaki kayıp kadar zam yapılması gerektiğini dile getiren Özgür Özel, "Dün ek bütçe Meclis'ten geçti. Cumhurbaşkanı ödeneği çıkarıldı. İlk geldiğinde maaşına yüzde 40 zam yapıyordu. Bunu kamuoyuna söyledik. Günlerce sustu. Aralıktan beri 100 bin lira alıyordu, 25 asgari ücret. Maaşını 35 asgari ücrete çıkarıyordu. İtirazlardan sonra 'Ben bunu kendim için değil maaşıma endeksli cumhurbaşkanları, meclis başkanları ve milletvekilleri için' dedi. Onları başka bir şeye bağla, dedik. Kendine bu zammı layık görüyorsun da asgari ücretliye neyi layık görüyorsun? Orada da ısrar ettik. Asgari ücretliye göstermelik değil enflasyondaki kayıp kadar zam yapılmalı. CHP olarak asgari ücrete yüzde 40 zam yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Asgari ücret zammı için CHP önerisini sundu: Yüzde 40 yapılmalı

"İDAMLARA HEP KARŞI OLDUK"

İdam tartışmaları ile ilgili de konuşan CHP'li Özel, partisinin ilkesel duruş sergilediğini söyledi. İdam cezalarına karşı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Özel, "Orman yangınları üzerinden bir idam mevzusu açıyorlar. Orman suçlarında idam cezası getirelim, diyorlar. Bu tartışmayı en çok körükleyen de Devlet Bahçeli. Sanki Abdullah Öcalan'ın getirildiği süreçte idam cezası kendileri tarafından kaldırılmamış gibi. CHP ilkesel bakar. Hep karşı olduk idamlara. Olmaya da devam edeceğiz. İdam cezası ıslah edici değildir. Yıllar sonra yanlış karar verdiğinde astığın astığıyla elin de o kirle kalır. Dünyada tek caydırıcı ceza da idam değildir. Bu ülkenin sorunu işsizliktir, ekonomik sorun ve gıda krizidir; konuşacaksanız bunları konuşun, diyoruz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Özgür Özel ve beraberindekiler, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Finlandiya Özgür Özel İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (19)

Ahmet Şık:

bol keseden atmak kolay nasıl olsa devlet başkanı sen değilsin seçime oynuyorsun

227
291
yanıtYanıtla
Awesome:

Dostum ülkende senin bi standartın olmalı. Memuruna % 40 zam yapıp, kendi erkanında olanlara % 40 zam yapıp, işçine %20 - 25 zam dersen olmaz.

yanıt8
yanıt2
Mevlüt:

Herkese mavi boncuk salla babam salla. Herkese he. Ülke menfaati devlet menfaati ve karşı kesimlerin menfaatini düşün düşüncesi yok.

102
195
yanıtYanıtla
şafak akbal:

akp kadar milletine zarar veren birşey yok kovid gibi...

25
20
yanıtYanıtla
ENGİN :

amacım siyaset değil ama enflasyon neyse o rakam en az verilmeli. neden enflasyonun altında bir rakama razı olunsun. dürüst olmak lazım. asgari ücreti veremeyecek iş veren iş yeri açmasın. emek sömürüsü yapılmasın. gücün yoksa kendin çalış veya bakşa bir yere girip çalış.

31
8
yanıtYanıtla
muhasebe muhasebe:

6 bin olursa zengin olurum.ekmek yemem.işe 12 km yürüyerek giderim.evi de mağaraya taşırım ve sonunda hayalimdeki 100 bine kavuşurum.not:şeker ve yağ da kullanmıyorum.ama yağcıların ve havacıların işi zor.onlar çünkü en iyi evde oturmaları ve en iyi arabaya binmeleri lazım.

13
13
yanıtYanıtla
rizeli:

böyle zamanlarda konuşta çorbada tuzun bulunsun ama sen tuz değil yemeği ben yaptım dersin:)) olsun yeter ki yemeğe yemek olsun

10
4
yanıtYanıtla
Senol Duman:

şu anda asgari ücret ne kadar yüze 40 olunca kaç para oluyor diye sor kk yemin ederim bilmez.

8
5
yanıtYanıtla
ömer :

%40 yetmez. 1 Temmuz itibari ile %25 zamlar geliyor ( kendi iş sektörümdeki haberler bu doğrultuda ) Dolayısıyla %60 ın üzerinde zam gelmeli. Ama %40-45 arası iyileştirme ile rakamı 6000 seviyelerine taşıyacaklarını düşünüyorum.

8
2
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Bekara karı boşamak kolay!

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title