Haberler

Son Dakika! Taksiciler il dışına taşıdıkları yabancıların "seyahat belgelerini" kontrol edecek, tır parklarına da kamera koyuluyor

Güncelleme:

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bundan sonra hayata geçirilecek 2 yeni uygulama hakkında konuştu. Soylu, "Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin" dedi. Soylu ayrıca tır kasalarının brandalarını keserek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı tır parklarına kamera sistemi kurulacağını belirtti.

Türkiye'de son dönemde bazı illerde kamyon kasalarından çok sayıda kaçak göçmenin atlama anlarına ilişkin görüntüler gündem oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Göç Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada bundan sonra taksi ve tırlarla ilgili hayata geçirilecek yeni uygulama hakkında bilgi verdi.

SEYAHAT İZİN BELGESİ KONTROL ETME ZORUNLULUĞU

Bakan Soylu, "Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin" dedi.

TIR PARKLARINA KAMERA KOYULUYOR

Hayata geçirilecek bir diğer uygulama hakkında da konuşan Bakan Soylu, "Tır kasalarının brandalarını keserek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı tır parklarına kamera sistemi kurmayı tedbir olarak getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

UYGULAMANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarından konuyla ilgili bölüm şu şekilde: "Taksilerle il dışına yabancı yolcu taşınması halinde, taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerinin kontrolü yükümlülüğü getiriyoruz. Bu ne demektir? Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimse aracılık etmesin. Onun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibarıyla getiriyoruz. Şunu söyleyebilirlerdi; 'Biz taşıdık ama kaçak olduğunu bilmiyoruz.' diyebilirlerdi. Onun önüne geçiyoruz. Otobüslerde zaten bilet alırken böyle bir yükümlülük söz konusuydu. Bu yükümlülüğe uymayanlara da kanunda belirtilen cezaların kesilmesine dair bir talimat veriyoruz. İki türlü ceza var. Bilerek taşıdığı tespit edilirse insan kaçakçılığına girer. Aynı zamanda bununla beraber valilikler idari emir yayınladıkları için de idari para cezasına girer. Hem adli hem de idari olarak.

"HEDEFİMİZ GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE"

Tır kasalarının brandalarını keserek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı tır parklarına kamera sistemi kurmayı ve diğer güvenlik tedbirlerini almayı da tedbir olarak getiriyoruz. Burada da bazı tırların kasalarında taşınıyor. 'Brandayı kestiler, içeri girdiler, benim bilgim yok.' diyorlar. Buna ait bir tedbiri de göçmen kaçakçılığıyla mücadele başlığı altında getiriyoruz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Süleyman Soylu Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

Hakan Aksa:

kurda kuzu emanet ediyor hükümet. taksici parasına bakar hatta tokatlar bile. hükümet şaşırdı iyice çözüm bulamıyor resmen

101
3
yanıtYanıtla
taner ipek:

Taksiciler zaten kontrol ediyor türkse almıyor auahauahahuah

99
1
yanıtYanıtla
quantum :

Açık kapı politikanız sayesinde sınırlar kevgire, ülkede mülteci bataklığına döndü. Para için ab ile geri kabul anlaşması imzalayıp gitmek isteyenleri burda tuttunuz. Hatalarınınızın bedelinide yılladır bu halk ödüyo. Ama sandık vakti ağır bi bedelde siz ödüceksiniz

86
7
yanıtYanıtla
Yunus N N:

Taksiye Türkler binemiyor ki

81
5
yanıtYanıtla
Comolokko61:

Günaydııın atı alan üsküdarı geçti ülkeye kaçak girmek reina ya girmekten daha kolay.

75
2
yanıtYanıtla
Bülent Aslan:

Ülke doldu taştı bu saatten sonra hiç Bir şey yapamazsınız

72
4
yanıtYanıtla
SEDAT AYBERK:

Kesin yaparlar yeter ki paradan haber ver

65
1
yanıtYanıtla
murat bilir:

Taksiye binmek için arap taklidi yapmak gerekiyor

62
3
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

hahah 10milyon kişi geldikten sonra yer değiştirmelerini önleyici güzel bir önlem. yani adam ülkesine geri dönmek istese yakalanıyor ve kayıt altına alınıyor. sonrası vatandaşlık.

56
2
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Sınırdan sokmazssınız olur biter. boş laf gerisi eskidenen basitinden dikenli bir tel ve növetci vardı kimse gecemiyordu şimdi istinat dubarları acvılan kanalllar en üst düzey gece ve gündüz kameraları iha siha bayraktar var hergün binlercesi sınırdan geciyorsa sebebi bellidir

56
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title