Haberler

Son Dakika: AYM, HDP'nin "Sözlü savunmayı seçim sonrasında yapma" talebini reddetti

Güncelleme:

Son dakika: Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasıyla ilgili 11 Nisan'da yapılacak olan sözlü savunmanın seçim sonrası yapılmasına ilişkin talebini oybirliğiyle reddetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davada süreç devam ediyor. 21 Haziran 2021'de iddianamenin kabul edilmesiyle başlayan yargılama sürecinde HDP'nin sözlü savunma yapacağı tarih 11 Nisan olarak belirlenmişti.

HDP'NİN TALEBİ REDDEDİLDİ

HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması için yeni bir hamle yapmış, sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Talebi değerlendiren Anayasa Mahkemesi, HDP'nin sözlü savunmasının seçim sonrası yapılmasına ilişkin talebini oybirliğiyle reddetti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kapatma davasıyla ilgili süreçte, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, sözlü açıklamasını 10 Ocak 2023'te yaptı. HDP yetkililerinin, belirlenecek bir günde sözlü savunmasının ardından davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılması sonrası mahkeme başkanı toplantı için gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek, kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Anayasa Mahkemesi Politika Güncel Haberler Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Bakmadan Geçme

Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri
Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

500

Yorumlar (17)

Hamit Gündoğdu:

İddia ediyorum... HDP bugün cumhur ittifakını desteklediğini açıklasın ortada kapatma davası diye bir süreç kalmaz veya sonsuza ertelenir. İnanın böyle bir duruma cumhur ittifakında sorun yok diyenlerde çıkacaktır.

237
147
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Hdp kapatılmalı boş yapma hdp seçmeni zaten chp ye oy vermeye yönlendiriyor partiyi hepsi chp ye oy versin hdp diye bişi de kalmasın terör partisi kürtlerin bir kısmı kürt milliyetçiliği yapıp o partiye oy veriyor gitsinler chp ye oy versinler

yanıt15
yanıt27
Emre1453 Ulker:

HDP kapatilmasi Millet ittifakıni desteklediği için ortaya çıkan bir durum değil. Uzun zamandır devam eden bir süreç. RTE isteseydi bölücülerle arasını iyi tutup oyların hepsini alırdı. Kürt seçmen oranı çok yuksekti RTE nin eskiden.

yanıt53
yanıt66
bekir yapici:

haklisin bunu anlamak icin münnecim olmaya gerek yok acilim sürecinde 2018 seciminde ve daha 1-2 ay önce akp bunu denedi ve elestirenlere bahceli bile siyasi partilerle görüsmede ne sakinca var denmedimi.

yanıt2
yanıt5
Bitlisli:

Parti kapatarak demokratik sisteme hizmet mi ediliyor. Kapatın partileri daha güçlü daha örgütlü bir parti ile yine karşınızda olacağız.

90
126
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

adaletin olmadığı yerde herşey olur akp,mhp kapatın.hdp meclise girmesine bunlar izin verdi,depremlerde bölge yöneticileri kim bu partilerin adamları

56
117
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

sıkıntı yok bu iktidarı göndereceğiz!

29
29
yanıtYanıtla
Recep Aykan:

HDP, Ermeni terör örgütünün siyasi uzantısıdır. Kürtlerin de düşmanıdır.

26
29
yanıtYanıtla
Bitlisli:

Siz bu hayali düşüncelerle devam edin. Biraz okuyun ya, biraz kitap okuyun, biraz Dünya’ya bakın, biraz ilkesel duruş sergileyin, biraz insan haklarını, demokrasiyi ve farklılıkları anlayın. Bu boş cümleler hiçbir şey ifade etmiyor.

yanıt10
yanıt14
bekir yapici:

hdp Türkiye millet meclisinde temsil ediliyor hatta meclisi yönetiyor ve meclis baskanvekilinin altinda kirmizi plakali makam araci var o zaman sana göre bu ülkeyi yönetenler ve yargi bu ülkeye ihanetmi ediyor dersin?

yanıt11
yanıt9
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title