Haberler

Son ankette çarpıcı sonuç! İlk defa oy kullanacak gençlerin tercihi CHP

MetroPOLL Araştırma, 2023 seçimlerinde ilk kez oy verecek olan gençlerin hangi siyasi partiyi destekleyeceklerini araştırdı. Buna göre, gençlerin yüzde 20.1'i CHP'ye oy vereceğini ifade ederken, AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 18.2'de kaldı. Ankette HDP yüzde 13.6, MHP yüzde 6.9, İYİ Parti ise yüzde 6.3 oy aldı.

MetroPOLL Araştırma, 24 Haziran 2018 seçimlerinde yaşı tutmadığı için oy veremeyen gençlere bu pazar seçim olsa hangi partiye oy vereceklerini sordu.

CHP İLK SIRADA, AK PARTİ İKİNCİ

Yapılan ankete göre, CHP en çok oy alarak ilk sırada yer aldı. Yüzde 20.1 oranında oy toplayan CHP, gençlerin tercih ettiği birinci parti oldu. CHP'nin ardından ikinci sırada yer alan AK Parti'nin oy oranı, yüzde 18.2 olarak kayda geçti.

HDP'NİN ORANI DİKKAT ÇEKTİ

Ankette dikkat çeken diğer bir parti ise HDP oldu. HDP, yüzde 13.6 oy oranı alarak AK Parti'nin arkasında 3. sırada yer aldı.

MHP, İYİ PARTİ'Yİ GERİDE BIRAKTI

Cumhur İttifakı ortağı MHP, HDP'nin arkasında yer aldı. Devlet Bahçeli genel başkanlığındaki MHP, yüzde 6.9 oranında oy topladı. Son anketlerde yüksek oy oranı ile dikkat çeken İYİ Parti ise yüzde 6.3 oy aldı. İYİ Parti bu oranla, en çok oy alan 5. parti oldu.

ZAFER PARTİSİ YÜZDE 1'İN ALTINDA KALDI

Mültecilerle ilgili yaptığı çıkışlarla gündeme gelen Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi ise yüzde 1'i göremedi. Ankette gençlerden yüzde 0.5 oy toplayan Zafer Partisi, Muharrem İnce'nin Memleket Partisi ile aynı oranda oy aldı.

İşte paylaşılan anketin sonuçları:

Son anketten çarpıcı sonuç! İlk defa oy kullanacak gençlerin tercihi CHP

Kaynak: Haberler.com / Politika

İYİ Parti AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

HALİS ER:

Yalan

26
40
yanıtYanıtla
Foto Yaşar:

bir kaçtane kendini bilmeze sormuşlardır

17
35
yanıtYanıtla
Davut Yavuz:

Sana sormuşlar o zaman

yanıt2
yanıt0
Bozkurt :

MetroPOLL...VER PARAYI,AL ANKETİNİ.

17
16
yanıtYanıtla
corci:

sadece gençler değil, bizler de buradayız, bu iş parti meselesinden çıktı, vatanımın her gün daha kötüye gitmesini görmeyi, her gün daha da fakirleşmeyi kaldıramıyorum.

8
2
yanıtYanıtla
ihtiyar:

o zaman chp ye hiç oy vermezsin kemal bu işlerin üstesinden hiç gelemez

yanıt1
yanıt2
Gezgin:

Adayınız kim?

yanıt0
yanıt2
ihtiyar:

38 yaşındayım bir kere ankete denk gelmedim kim bu ankete katılanlar acep 1000 kişiyle anketmi olur

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title